Sondre Skogen fra Sørli får skryt etter deltakelse på talentleir

Trente med de beste

Sondre Skogen (15) er en av få håndplukkete fotballspillere som denne uka har vært samlet på Statoils fotballeir i Porsgrunn.

VISTE FRAM TALENTET: 15 år gamle Sondre Skogen fra Sørli fikk denne uka vist fram sine fotballtalenter sammen med de beste i samme alder på fotballeir. Fra venstre: Håkon Grøttland (fagansvarlig i NFF), Sondre Skogen og Karen Onsager Keiserud (markedsdirektør i Statoil)V 

arkiv

PORSGRUNN: Her har libyggen fra Rosenborg FK deltatt sammen med Norges beste og mest talentfulle 15- og 16-åringer.

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, og har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges framtidige landslag.

– Statoils talentleir ønsker å utvikle unge fotballtalenter, i tillegg til å inspirere dem til å opprettholde innsatsen og læringsfokuset på veien videre. For å bli en elitespiller må man ha talent og en vilje til å trene mye over lengre tid. Vi er imponert over hva Sondre har prestert så langt, sier markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud.


Fremtidens landslag

På leiren var spillere fra både G15 og G16, i tillegg til utvalgte talenter som er vurdert hakket under landslagsnivå, såkalte morgendagens fotballspillere.

De var inndelt i egne utfordrergrupper for morgendagens keepere, spisser, midtstoppere, backer og sentrale og offensive midtbanespillere. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

I løpet av leiren, som begynte mandag og er ferdig i dag, hadde morgendagens spillere muligheten til å kvalifisere seg til en kamp mot G15- og G16-landslaget. Av erfaring har lite skilt de to nivåene, og flere av utfordrerspillerne har tidligere spilt seg rett inn i landslagstroppen. Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhlie er kjente navn som tidligere har deltatt på liknende fotballsamlinger.


Viser veg

Fotballspillerne møtte lange og tøffe treningsdager i Porsgrunn. Trenerteamet besto blant annet av gamle Drillo-helter som Erlend Johnsen og tidligere landslagskeeper Frode Grodås. Fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland, er imponert over årets spillere, og sier at trenerne ser fram til å jobbe med de unge talentene.

– Jeg er sikker på at vi har møtt framtidas landslagsspillere på Statoils talentleir i Porsgrunn. For å spille på toppnivå er de avhengige av å ha gode trenere og støttespillere. Vi håper vi har lagt til rette for en lærerik samling som inspirerer morgendagens fotballhelter, sier Grøttland.