– Dette er en stor dag for NTS

FosenNamsos Sjø har signert kontrakt med AtB om drift av sambandet Flakk-Rørvik fra 1. januar 2019 til 31. desember 2018.

FORNØYD: Påtroppende adm.dir i NTS ASA, Harry Bøe er svært fornøyd med kontrakten. 

arkiv

NAMSOS: – Dette er en stor dag for NTS ASA, og en anerkjennelse av den jobben som er gjort i FosenNamsos Sjø. Samtidig synliggjør dette den konkurransekraften som vi får i lag med våre samarbeidspartnere, sier påtroppende administrerende direktør Harry Bøe i NTS ASA.

NTS eier en tredjedel av selskapet.

– Vi er svært godt fornøyd med å ha vunnet tilbake Flakk-Rørvik, sier Grete Fuglem Tennås, administrerende direktør i FosenNamsos Sjø i en pressemelding.

Selskapet gir AtB honnør for å ha gjennomført en grundig anbudsprosess og som samtidig har utfordret rederiene til å komme med nye teknologiske løsninger som er mer miljøvennlige.

Det vil bli satt inn to nye, moderne ferger på sambandet som begge har en kapasitet på 130 personbilenheter og ti vogntog.

Fergekonseptet er plug-in-hybrid, med dieselgeneratorer for produksjon av strøm og batterisystem for mottak av strøm fra land, opplyser selskapet.

– Vi er godt fornøyd med resultatet av konkurransen og tror tilbudet vil bli bra for de reisende, sier Janne Sollie, adm. dir i AtB.