Padler hele Namsen, og sender alt live

To karer, én kano – og et utall padletak

Det er ikke mange som har sett Namsen fra dens egen side. I sommer har du sjansen hvis du følger NAs medarbeidere når de velger kano som fremkomstmiddel fra Mellingen til Namsos.
arkiv

NAMSOS: Birger Aarmo og Ole Anders Johnsen Fougner er ingen noviser når det kommer til å padle vanskelige stryk. For en del år tilbake la de to ut på en reise med kano i de dype skoger i Canada.


Denne gangen har de lagt turen til litt mer lokale strøk, men likevel tror de det kommer til å bli en strabasiøs ferd.


Følg ferden på kartet - og ta del i turen her!

 

Store krefter

– Elvenes dronning kan være hard, og hun kan ta nuven av selv den sterkeste mann, sier Fougner.

Det har de to allerede fått erfare. Under en liten testtur for å se om utstyret holdt sammen, tok elva tak og viste hvem som faktisk er sjefen.

– Jeg kommer ikke til å være tørst på ei stund, for å si det slik, sier Aarmo når han skal beskrive hva som skjedde under testinga.


SKAL PADLE NAMSEN: Birger Aarmo og Ole Anders Fougner er klar for å padle hele Namsen, og ferden sendes direkte på NAs nettside. FOTO: MARTIN FOSSLAND 

 
  • Les også:

    Her stopper de kanoen

    I løpet av ferden nedover Namsen vil Birger Aarmo og Ole Anders Johnsen Fougner stoppe for å snakke med folk og ha både lunsj- og kveldssendinger live. Lokalbefolkninga oppfordres til å møte opp for å lage litt liv.
– Hvordan kom dere opp med denne ideen?

– Det hele begynte da jeg skulle på en reportasjetur med snøskuter i vinter. Da var planen å filme med hjelmkamera hele turen, og da slo det meg. Hva med å padle hele Namsen og ha et kamera på kanoen for å filme alt. Siden den gang har det bare ballet på seg. Nå skal vi sende alt live, og vi skal møte folk langs elva og ha både lunsj- og kveldssendinger hvor vi tar opp ulike tema, forklarer Aarmo.


Gleder seg

I løpet av ferden skal de både gå historisk til verks og snakke om mer aktuelle saker. namsblanken, NTE og kraftverkene, Namsskogan familiepark, tømmerfløting i gamle dager og lakseeventyret i Namsen.

– Vi skal ha forskjellige gjester på de ulike sendingene, men vi blir ikke lei oss hvis det dukker opp folk langs elva og finner på noe sprell, sier Aarmo.

Søndag kveld legger de ut på første etappe. De starter på Mellingen camping.

– Grunnen til at vi ikke starter ved selve Namsvatnet er at det ikke lar seg gjøre å padle derfra. Det er kanskje hundre meter padling, så er resten bæring av utstyr. Derfor valgte vi å ta starten ved Mellingen. Derfra skal vi padle hele elva, opplyser Aarmo.

– Det er i tillegg dårlig dekning til utstyret vi skal bruke for å sende alt live, legger han til.

– Hva tenker dere om turen, så som det begynner å nærme seg?

– Vi tror det kommer til å bli bra, og vi gleder oss, sier begge to.

Hvis alt går etter planene skal kanoen med både Aarmo og Fougner ombord ankomme sagbruksmuseet på Spillum lørdag 9. juli.

– Da håper vi jo også at det kommer litt folk til den siste sendinga vi skal ha, sier Aarmo.