– Drømmen er å kunne leve av dette

Simen Nysæter frykter økonomien kan sette en stopper for videre satsing i bokseringen.

MÅLBEVISST SATSING: Simen Nysæter ligger slett ikke på latsiden i sommer. Namsosingen gjennomfører 2-3 daglige treningsøkter, og har i tillegg sommerjobb som snekker – for å kunne tjene opp penger til å reise til utlandet på treningssamlinger. Her med pappa Einar Marius Nysæter som sparringspartner.  Foto: Pål Morten Skaret

FOKUSERT: Simen Nysæter jobber målrettet mot drømmen om å bli blant de beste, og setter stor pris på støtten fra pappa Einar Marius (i bakgrunnen).  Foto: Pål Morten Skaret

arkiv

NAMSOS: Tungvektsbokseren fra Namsos har hatt en strålende sesong i ringen og etablert seg som en av Europas beste boksere i sin klasse. Mangel på sponsorer gjør imidlertid at 25-åringen går en usikker framtid i møte.

Får ikke napp

– Drømmen er å leve av dette, men akkurat nå ser det vanskelig ut. Jeg har mye planer for tida framover, men jeg er usikker på om jeg får gjennomført det på grunn av økonomien, forteller Simen Nysæter.

I august setter namsosingen kursen mot Manchester og treningsleir under ledelse av trenerlegenden Kelvyn Travis, som tidligere har ledet både verdensmestere og OL-mestere innen tungvektsboksing.

Planen er så at de to sammen skal reise til London og deretter Las Vegas og Miami på treningsopphold – med mål om å gjøre Nysæter til en enda bedre bokser.

– Problemet er bare at jeg må ta alt av kostnader fra av egen lomme, sier Nysæter – som bruker sommeren til å gå på sponsorjakt.

– Jeg har fått inn noe midler, men langt fra nok. Jeg har vært innom utallige bedrifter, uten å få noe særlig napp. Det er litt frustrerende, medgir Nysæter.

God støtte i foreldrene

Inntil nå er det oppsparte midler samt støtte fra foreldrene som har dekt reise og opphold på ulike stevner og treningsopphold i inn- og utland.

– Som student, med 7 000 kroner i månedlig inntekt – sier det seg selv at dette ikke går på langsiktig basis, sier Nysæter.

– Hadde det ikke vært for all hjelp fra mamma og pappa hadde jeg måttet gi meg allerede for lenge siden, medgir han.

Uro i det norske bokselandslaget gjør at Nysæter heller ikke kan forvente støtte i den leiren i nærmeste framtid.

– Det har vært litt turbulent, og det siste nå er at landslagstreneren er blitt fjernet. Dermed blir det nok ikke noe særlig opplegg i regi av landslagsledelsen med det første, det gjør at jeg må gjøre jobben selv.

Avhengig av sponsorer

I tillegg til å trene 2–3 økter om dagen bruker Nysæter sommeren heime i Namsos til å jobbe for snekkerfirmaet EK byggtjenester for å spare opp penger til det planlagte USA-oppholdet.

– Men en slik tur vil fort koste over 50 000 kroner, og det klarer jeg ikke uten sponsormidler, fastslår han.

Han frykter nå at de økonomiske utfordringene kan sette en stopper for målet om å bli blant de aller beste i gamet.

– Det er klart jeg gjør det. Jeg ønsker jo å gjøre dette til mitt levebrød og det mener jeg er realistisk også, på lang sikt. Men jeg er tross alt 25 år, og kan ikke holde på som dette for alltid, fastslår Nysæter.

Fruktbart samarbeid

Økonomisk trøbbel til tross – det nylig inngåtte samarbeidet med Kelvyn Travis gjør at Nysæter har enda større tro på at drømmen om å slå gjennom kan bli til virkelighet.

– Å få muligheten til å trene med en så merittert trener som dette – det er helt fantastisk. Han forstår boksestilen og kan virkelig gamet. Han har også et utrolig stort nettverk innad i boksemiljøer rundt om, noe som åpner for mye muligheter.

– I tillegg virker det som om at han har veldig stor tro på meg – og det alene inspirerer meg til å stå på videre, fastslår Simen Nysæter.