Namsosing imponerte verdensmesteren etter pallplass i EM

Rallykongen Petter Solberg skryter av navnebror Petter Brauten fra Namsos etter helgas EM-pallplass i rallycross.

DRØMMEN OPPNÅDD: Namsosingen Petter Brauten (nederst til høyre) og teamet hans åpnet øynene for blant andre Petter Solberg da de overrasket med pallplass blant verdenseliten i Sverige i helga. 

Gir ros: Petter Solberg.  

arkiv

HÖLJE: Søndag ble nemlig drømmen omgjort til virkelighet for Petter Brauten fra Namsos. Han kom på en tredjeplass under den tredje runden i FIA European Rallycross Championchip i Sverige i helga.

– Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg kjenner jeg får tårer i øynene når jeg snakker om det, klarer Petter Brauten så vidt å stotre fram etter at pokalseremonien er over søndag.

Over 44.000 tilskuere så på da 30-åringen suste over målstreken i finaleløpet i TouringCar-klassen.

Imponert

Flere av de absolutt store utøverne innenfor idretten la også merke til hans prestasjon. Deriblant tidligere verdensmester i rally og rallycross, Petter Solberg.

– Jeg har fulgt med han i helga. Han har kjørt veldig, veldig bra, sier Solberg til NA om fartstalentet fra Namsos.

Mens mange av toppsjåførene har et stort budsjett å rutte med, må Brauten og teamet klare seg med ikke mye mer enn dugnadsånd og iver. Solberg er imponert over hva de har fått til.

– Det er kult at de gjør det så bra, for det viser at alt er mulig. TouringCar-klassen er ganske hard, og der er det mange som satser veldig høyt, forteller verdensmesteren.

Riga i september

Teamet til Brauten består av en kompisgjeng som brenner for det de driver med på lavbudsjett. Det hindrer dem ikke i å ha ambisjoner om å kjempe i toppen om sammenlagtseieren i årets mesterskap.

– Vi trenger ikke noe fancy telt eller en fancy buss. Vi skal ha det artig og vi skal ha en bil som går fort, sier namsosingen.

Petter Solberg sier de jobber etter samme tankegang.

– Vi prøver å jobbe på akkurat samme måte som de gjør i teamet mitt også. Det handler om å ha det artig og stå på, også har vi jo alltid ei målsetting om å gjøre det bra, forteller Solberg.

I slutten av september skal Brauten stå på startstreken under europamesterskapets fjerde runde. Denne gangen foregår det i Riga i Latvia.

– Med en helt ny Opel, må jeg lære meg hvordan jeg og bilen skal snakke sammen, siden jeg ikke har fått testet den så godt, forteller han.

Solberg kommer med en oppfordring til Brauten.

– Nå er det bare for Petter å fortsette. Det er det som er viktig, avslutter Petter Solberg.