Til verneverdig stryk

Gutta i Namsen live forserer Trongfossen til fots – og tar opp temaet bevaring av naturperlen til lunsj.

I FULL GANG: Birger Aarmo og Ole Anders Fougner.  Foto: MARTIN FOSSLAND

arkiv

NAMSSKOGAN: NA-journalist Birger Aarmo og padlekompis Ole Anders Johnsen Fougner er i skrivende stund i ferd med å bære kajakken og alt utstyret forbi Trongfossen. Aarmo sier det ikke er forsvarlig å forsere stryket i kajakk dersom man har livet kjært.

– Men vi har vært oppe og filmet Trongfossen med drone. Det er blitt en spektakulær film som legges ut på nettstedet Namsen live i løpet av kvelden, sier han.
Trongfossen blir også tema når Hallgeir Opdal fra Naturvernforbundet stiller opp til livesending ved lunsjtider. Naturvernforbundet har vært en ivrig forkjemper for å bevare Trongfossen, og i sendinga tirsdag vil oppmerksomheten bli rettet mot viktigheten av å bevare naturperler og gjøre dem tilgjengelig for publikum framfor å bygge ut alle fossefall til kraftproduksjon.

– Hvordan har andre natt av ekspedisjonen gått?

– Utmerket. Vi teltet ved Breifossen på noe som må være i nærheten av den vakreste teltplassen i hele verden. Der var det også relativt fritt for mygg og knott. Vi har sovet godt og går dag tre i møte, friske og opplagte, oppsummerer Aarmo.

Når lunsjsendinga er over, skal duoen bevege seg videre til familieparken. Der skal de campe ved Tronestjønna, og kveldens livesending vil dreie seg om parken, de som jobber der – sesongarbeideren.

– Er vi heldige blir det også musikalske innslag og andre ablegøyer, sier Aarmo som etter kveldssendinga fortsetter ferden nedover Namsen med sin turkamerat. Hvor de ender opp i kveld? Tja, det er ikke så godt å si.