Øker patruljering og kontroller i ferietrafikken

Politiet vil overvåke alle deler av ferietrafikken i Namdalen

Politiet vil overvåke alle deler av ferietrafikken i Namdalen. Så langt har det vært flere førerkortbeslag, men heldigvis ingen alvorlige ulykker.

På plass: Politiet lover å være på plass i hele Namdalen for å overvåke ferietrafikken. Her er UPs Kjetil Vinje under en laserkontroll på Fylkesveg 760 gjennom Bergsmo i forrige uke. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Patruljeansvarlig: Roger Skjærvik. 

arkiv

GRONG: – Det viktigste er å ta nok pauser og drikke vann. I ferien kjører folk lenger enn vanlig. I tillegg er det varmt. Derfor må man stoppe når man begynner å føle seg sliten, sier vakt- og patruljeansvarlig Roger Skjærvik for politiet i Namdalen.

Han kan melde at det foreløpig ikke har vært noen alvorlige ulykker i ferietrafikken.

– De smellene som har vært til nå, er ikke relatert ferieavviklinga.

Mistet kortet på Heia

Men også denne sommeren tråkker folk for hardt på gasspedalen på sin veg gjennom Namdalen. Senest onsdag formiddag mistet én sjåfør førerkortet da vedkommende ble målt til 119 km/t i 80-sonen på E6 på Heia i Grong.

I samme kontroll fikk en annen sjåfør forenklet forelegg etter å ha kjørt i 108 km/t.

– Jeg har ikke full oversikt over hvor mange førerkort som er beslaglagt så langt i sommer, men vi plukker førerkort jevnt og trutt, sier den erfarne politimannen.

Som ansvarlig for patruljeringa i Namdalen, lover han at alle deler av fylket vil få sin andel kontroller i sommer.

Livsfarlig tasting

– Vi konsentrerer oss først og fremst om de strekningene der det har vært alvorlige ulykker. Så det blir en god del på E6. Men alle veger vil ha kontroller. Vi vil også være til stede på festivaler, sier Skjærvik.

– Kontrollerer dere mer enn fart?

– Vi konsentrere oss først og fremst om fart, verneutstyr (hjelm og belte – journ.anm.) og promille. Vi vet at de fleste ulykker er relatert til minst en disse tre faktorene.

– Hva med håndholdt mobil?

– Vi tar alltid noen for det når vi har kontroller. Men vel så farlig som å prate i telefonen er alle de som trykker på telefonen. Det er vanskeligere for oss å se, men livsfarlig fordi det tar bort oppmerksomheten.

Skjærvik har følgende råd til feriebilistene.

Følg køen

– Det er mye i ferietrafikken, og det beste du kan gjøre er å holde din plass i køa og hold samme fart som de andre bilistene. Forbikjøringer vinner du sjelden noe på. Men du risikerer å skape farlige situasjoner om du tar unødige sjanser.