Samlet inn 30.000 kroner på en time

- Jeg setter så stor pris på denne støtten, at jeg nesten ikke har ord, sier Simen Nysæter etter at det onsdag kveld ble startet opp en innsamlingsaksjon på Facebook.

FÅR ØKONOMISK STØTTE: Simen Nysæter, her sammen med pappa Einar Marius, har onsdag kveld fått inn tusenvis av kroner på konto fra næringsliv og privatpersoner som ønsker å hjelpe ham framover i karrieren.  Foto: Pål Morten Skaret

arkiv

NAMSOS: Initiativtaker Magnus Wester oppfordrer både næringsliv og privatpersoner til å støtte boksehåpet økonomisk.

- Jeg håper namsosfolket og internett viser seg fra sin vakreste side og at denne tråden bombarderes med engasjement og givere, skriver Wester som postet innlegget på "Namsos - Kjøpe - selge - leie - gis vekk".

Og det gjorde det.

På bare ei time ga bedrifter og privatpersoner opp mot 30.000 kroner.

Det gjorde Nysæter målløs.

Kan holde rett fokus

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er så utrolig takknemlig. Dette hjelper meg så mye i tida framover. Dette gjør at jeg kan fokusere på det jeg skal, nemlig å bli best i bokseringen, sier Nysæter onsdag kveld.

Tungvektsbokseren fra Namsos har hatt en strålende sesong i ringen og etablert seg som en av Europas beste boksere i sin klasse. Men mangelen på sponsorer har gjort at 25-åringens karriere har gått en usikker framtid i møte.

- Hver krone hjelper. Dette engasjementet er helt fantastisk, sier Nysæter.

USA-tur i boks

Under ledelse av trenerlegenden Kelvyn Travis, som tidligere har ledet både verdensmestere og OL-mestere innen tungvektsboksing, er planen at de to sammen skal reise til London og deretter Las Vegas og Miami på treningsopphold.

Med hjelpen fra Facebook-støtteaksjonen, er reisen nå snart finansiert.

- Til alle som støtter meg; tusen, tusen takk, sier Nysæter.