Dåpsfest i havna på Rørvik

Det er duket for stor dåpsfest i havna på Rørvik fredag ettermiddag. Da skal det nyeste og største fartøyet i flåten til KB Dykk få navnet Troll.

DÅP: Teknisk sjef i Moen Marin, Torfinn Hansvik (til høyre) og daglig leder Ola Krystad i KB Dykk inviterer til båtdåp i ettermiddag. Foto: Tom Lysø 

arkiv

RØRVIK: Multifunksjonsfartøyet Troll på 24 meter er byggenummer 139 fra verftet Moen Marin på Kolvereid. Troll er tegnet og konstruert av Marin Design AS, og bygget i Kroatia.


Gudmor fra familien

Gudmor under dåpen ved Dampskipskaia på Rørvik blir Berrit Krystad, ektefelle til grunnlegger Kaare-Bjørn og mor til dagens leder Ola Krystad. Mye har skjedd siden grunnlegger Krystad tilbake i pionertida midt på 80-tallet startet sitt foretak.

Enkeltmannsforetaket fra 1985 ble i 2006 til aksjeselskap. Fra 2014 kom KB Dykk med sine da om lag 20 medarbeidere inn som datterselskap i NTS ASA, hvor Norsk Fisketransport (NFT) og Folla Sjøtransport også inngår i konsernet.

Landets fjerde største

Når daglig leder Ola Krystad i dag ønsker velkommen til dåp og åpen dag, er KB Dykk en vel etablert aktør i service- og havbruksbransjen. I dag er selskapet fjerde størst i landet innenfor sin sektor. Antall ansatte har nå passert 50, og via totalt 10 fartøy drives operasjoner fra Midt-Norge og til Finnmark, heter det i en pressemelding.