Over 1.000 gjester legger til kai

Skal besøke Namsos

Namsos får et sjeldent og uvanlig besøk 18. juli når et 206 meter langt cruiseskip legger til kai.

CRUiSEANLØP: MS Albatros har tidligere besøkt Rørvik. FOTO: Tom Lysø 

arkiv

NAMSOS: – Vi fikk melding om besøket på ganske kort varsel, og jeg synes det er kjempeartig at Namsos nå også kommer på cruisekartet, sier Bente Snildal i Visit Namdalen SA.

MS Albatros opereres av det tyske selskapet Phoenix reisen, seiler fra Bremerhaven 11. juli og skal etter planen på cruise i Nord-Norge før det legger til kai i Namsos mandag 18. juli.

– Planen er at de legger til kai omkring klokka 12 på dagen og skal ligge seks timer før de seiler mot Åndalsnes og Geiranger, sier Snildal.

Etter hva hun har fått opplyst er det omkring 800 tyske passasjerer med på turen.


Norsk ved dåpen

Og for dem som er interessert i skip så er MS Albatros bygd ved Wärtsila verftet i Finland, og ble sjøsatt i januar 1973 som Royal Viking Sea, hun har senere seilt som Royal Odyssey, Norwegian Star, og Crown.

Hun seilte under norsk flagg til 1987 og er nå registerført på Bahamas.

Skipet har vært gjennom flere ombygginger og er i dag på 28.000 brutto registertonn, 205,46 meter langt, 25 meter bredt og har dyptgående på 7,33 meter, og med sine 42,3 meter rager damen seks meter over kornsiloen i Namsos.

Framdrifta besørges av 4x5.300 hk Wärtsila motorer. Seilingshastigheten ligger normalt mellom 15 og 18 knop, mens topphastigheten er oppgitt til 21 knop.

Etter den siste ombygginga som var ferdig i 2015, har hun plass til omkring 830 passasjerer og et mannskap på drøyt 300.


Aktiv dag

Snildal sier at det organiserte opplegget rundt passasjerene blir tatt hånd om av et eget selskap som driver med guiding og cruiseservice.

– Uten at vi er direkte involvert så vet vi at det blir satt opp busser til Namsskogan familiepark, det blir sightseeing med buss til Otterøya/Aglen. Dette er turer passasjerene allerede har meldt seg på, forteller hun.

Sagbruksmuseet, Klompen, og Namdalsmuseet er også på sightseeing-lista.

– Etter hva jeg vet per i dag, skal skipet legge til på Spillum og jeg håper folk møter opp for å gi det en varm velkomst. Dette er en kjempefin mulighet til å vise fram og markedsføre Namsos og Namdalen som reisemål, sier Snildal.