Samarbeider for å gi ungdommer sommerjobber

Gir de unge sjansen

Det kan være vanskelig å skaffe sommerjobb. Derfor vil Sinkaberg-Hansen tilby jobb til så mange som mulig.

SOMMERJOBB: Inga Eidshaug og Martin Ingebrigtsvold trivdes så godt på slakteriet i fjor sommer, derfor søkte de i år også. Fra venstre: Inga Eidshaug, Arna Andersson, Martin Tangen og Elisabeth Drag. 

FORNØYD: Lauritzen er svært imponert over sommervikarene. Fra venstre: Martin Ingebrigtsen, Frode Lauritzen og Inga Eidshaug. 

SAMARBEIDSPROSJEKT: Moen Marin, Sinkaberg-Hansen, Nærøy kommune og Vikna kommune vil at flest mulig ungdommer skal få sommerjobb. Elisabeth Drag har fått jobb på fabrikken på Marøya. 

arkiv

MARØYA: På lakseslakteriet til Sinkaberg-Hansen er det omkring 80 ansatte som jobber i løpet av en dag. I sommermånedene er store deler av disse er ungdommer mellom femten og tjue år.

– Du får en ganske variert hverdag når du jobber her. Vi er omkring en time på hver stasjon før vi skifter. Da er det blant annet sløying, pakking og stropping av laksen, forteller Inga Eidshaug fra Kolvereid.

Martin Ingebrigtsvold fra Rørvik jobber også på slakteriet i sommer, og han mener det kan være vanskelig for ungdommer å skaffe seg sommerjobb.

– Derfor er det veldig bra at det finnes tilbud som dette.

Både Ingebrigtsvold og Eidshaug jobbet også på slakteriet i fjor sommer.

– Jeg trivdes så godt med å være her sist sommer at jeg søkte om jobb i år også, sier Ingebrigtsvold.

Ingen av ungdommene har planene klare for arbeid i framtida, og de er åpen for forskjellige retninger når det gjelder utdanning.

– Sånn sett er det jo kjempegreit å prøve seg på litt forskjellig, slik som her, sier Eidshaug.

Storfornøyd

Frode Lauritzen, personalsjef i Sinkaberg-Hansen, forteller at det er viktig å få vise fram havbruksnæringa til så mange som mulig.

– Den blå sektor er svært stor her i området, og da er det ekstra viktig at ungdommene får vite hva det er vi driver med, sier Lauritzen.

I løpet av sommeren vil 64 sommervikarer være i Sinkaberg-Hansen.

– De fleste er her på fabrikken, mens andre er på oppdrettsanlegg og settefiskanlegget.

Godt samarbeid

Sammen med Moen Marin og både Nærøy og Vikna kommune, er Sinkaberg-Hansen med i et samarbeidsprosjekt slik at så mange som mulig kunne skaffe seg sommerjobb.

Og Lauritzen mener sommervikarene er dyktige.

– De gjør en glimrende jobb, jeg er skikkelig imponert.

Han er opptatt av at ungdommene skal sitte igjen med positive erfaringer etter sommeren.

– Alt skal være rettferdig og ordentlig slik at det ikke blir noe tvil. Hvis vi tar godt vare på vikargjengen, er jo sjansen større for at de vil komme tilbake.