Hjelpeviljen fortsetter for Simen Nysæter

Håper å samle inn 150.000 til boksehåp

5000 lodd skal lørdag selges til inntekt for Simen Nysæter og hans boksekarriere.

FÅR HJELP: Boksetalentet Simen Nysæter fra Namsos får enda mer støtte når det lørdag arrangeres loddsalg på Namsos Storsenter. Her med pappa Einar Marius Nysæter. FOTO: PÅL MORTEN SKARET 

arkiv

NAMSOS: Namsosbokseren har allerede fått i overkant av 60.000 kroner fra giverglade bedrifter og privatpersoner etter innsamlingsaksjonen, som ble satt i gang på Facebook forrige uke.

Nå har den utflytta namsosingen Jonny Rehmbrandt tatt initiativet til et loddsalg på Namsos Storsenter, som han håper vil generere hele 150.000 kroner.

– Vi har 5000 lodd, som vi skal selge for 30 kroner stykket, opplyser Rehmbrandt, som bor i Oslo.

Han skal lørdag sitte sammen med Nysæter på senteret fra klokka ti om formiddagen til klokka fem om ettermiddagen, med trekning etterpå.

– Simen er det største idrettstalentet som noen gang har vært i Namsos by, mener han.

– Betyr mye for meg

Hovedpersonen selv, Simen Nysæter, er overlykkelig over all støtten og oppmerksomheten han har fått i det siste.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er bare helt fantastisk. Det betyr ganske mye for meg at folk har trua, støtter opp og setter i gang alt dette for å hjelpe meg til å få til noe, sier 25-åringen.

Pengene kommer godt med når han på nyåret reiser til USA på treningstur. Før den tid er det også planlagt to turer til England og kanskje ne tur til Cuba.

– Det er mye som skjer framover. For min del passer det perfekt at folk hjelper meg akkurat nå, sier Nysæter takknemlig.

Han tror ikke han ville ha klart å fokusere hundre prosent på boksinga hvis han ikke hadde fått den hjelpen han har fått.

– Jeg hadde nok fremdeles bestemt meg for å klare å gjennomføre alt som planlagt, men jeg hadde nok måttet gå noen andre veger. Den hjelpen jeg har fått er alfa og omega for at jeg skal kunne konsentrere meg om drømmen og det jeg må gjøre for å nå lengst, forteller Simen Nysæter.

Gir 15 prosent til Simen

Omkring 40 bedrifter har engasjert seg i loddsalget, der mellom 50 og 70 premier venter på de heldige vinnerne.

– Det er mange fine premier. Bærbar pc, smarttelefon, sykkel og flere gavekort er bare noen av dem, forteller initiativtakeren.

Selv skal han gi 15 prosent av provisjonen i alt han selger til namsosinger gjennom kontorrekvisitabedriften hans til Nysæter.

– Jeg synes det er trist hvis ikke Simen greier å satse fullt og helt på boksinga. Derfor tenkte jeg å få inn penger slik at han kan gjøre det. Responsen fra bedriftene har vært veldig bra. Med en gang jeg har nevnt Simen, har alle hoppet på, sier Jonny Rehmbrandt.