Høylandet Auto salget i 2017

Overtar som Peugeot-forhandler i Namdalen

Høylandet Auto overtar Peugeot-agenturet fra Johs Blengsli & Sønn i Namdalen.

VÆRT PÅ UTKIKK ETTER NYE EIERE: Hans Robert Blengsli og Rolf Blengsli har vært på utkikk etter nye eiere og drivere av Johs Blengsli & Sønn. Det har de nå funnet i Odd Arve Olsen og Geir Ove Flasnes i Høylandet Auto. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: BJØRN TORE NESS

arkiv

OVERHALLA: De to bedriftene signerte onsdag en kontrakt som sikrer Høylandet Auto agenturet for salg av de franske bilene i Namdalen fra neste år.

– Vi har jobbet med dette en god stund nå, og vi har veldig stor tro på at dette er et steg i riktig retning for oss, sier Odd Arve Olsen i Høylandet Auto.

Selve overtakelsen vil skje når Høylandet Auto sitt nye bilanlegg står klart i Namsos om ett år.

Fram til da vil de to virksomhetene samarbeide tett.

– Da det ble klart at ingen i familien ønsket å overta og utvikle virksomheten, har vi vært på utkikk etter nye eiere og drivere. Vi innså også at vårt anlegg på Bjøra krevde store investeringer for å oppfylle framtidens krav fra importører, kunder – og ikke minst våre ansatte, sier Rolf Blengsli i Johs Blengsli & Sønn.

– Vi var også usikre på om Overhalla og Bjøra var rett sted for oss å investere som merkeforhandler av Peugeot.

Godt samarbeid

– Hva skal anlegget som står igjen brukes til?

– Hva vi skal bruke anlegget på Bjøra til etter at Høylandet Auto har flytta virksomheten til Namsos, har vi per i dag ikke bestemt oss for, sier Blengsli.

– Vi er meget godt fornøyd med nå å ha kommet i mål med Høylandet Auto om en avtale om overtakelse av virksomheten. Vi kjenner de meget godt, og har allerede i dag et godt samarbeid med dem på karosseri og lakk, sier Blengsli.

– Sterk markedsandel

– Johns Blengsli & Sønn har opparbeidet en betydelig markedsandel i Namdalen selv om de har drevet sin virksomhet kun ut fra det ene anlegget sitt i Overhalla. Vi er også kjent med at de har fornøyde kunder med høyt gjenkjøp av Peugeot, sier Odd Arve Olsen i Høylandet Auto som har store ambisjoner for det nyanvervede bilmerket.

– Frem til overtakelse ser vi fram til et nært samarbeid med dem, og vi har store ambisjoner og forventninger til å forhandle Peugeot gjennom våre avdelinger i Namdalen, sier Olsen.

– Vi får nå komplementert utvalget vårt betraktelig. Nå kan vi tilby våre kunder biler vi ikke har gjort tidligere, som eksempelvis kassebiler med firehjulsdrift og stasjonsvogner, sier Olsen.