Dobler ebok-salget i sommer

Nordmenn er i verdenstoppen på leselyst, særlig om sommeren. Ebok-salget hos Norges største distributør har økt med 100 prosent siden juni.

Ta med bokhylla: Med lesebrett kan du ta med hele boksamlinga på ferie.Foto: NTB scanpix 

arkiv

NAMSOS: – Sommerferien er høysesong for digitale bøker og vi har sett et markant hopp i salget etter at skoleferien startet, sier leder for ebok.no, Elizabeth Sellevold.

Ebok.no har en markedsandel på 44.5 prosent av ebokmarkedet, og økninga inkluderer også salg av nedlastbare lydbøker. Hovedårsaken er at det er lettere å ta med seg et lesebrett enn flere kilo bøker på reise, mener Sellevold.

Bokhylla med på tur

– Med ebøker og nedlastbare lydbøker kan man ha med seg hele bokhylla på tur, enten det er ved bassenget, på flyet eller i bilen, sier hun.

Ebok blir en stadig større del av nordmenns lesehverdag, og Nasjonalbiblioteket foreslo i vår en klikkbasert utlånsmodell for ebøker, der bøker som er mer enn to år gamle kan lånes ut uten begrensninger.

15 bøker i året

Ni av ti nordmenn leste minst ei bok i fjor, og hver sjuende nordmann leste ei ebok.

I snitt leser nordmenn 15 bøker i året, men kun 40 prosent av oss leser flere enn ti bøker årlig, viste en undersøkelse fra Ipsos MMI tidligere i år. Det er kvinner som leser mest.