Nå kan Nysæter følge drømmen uhindret

Nå kan Simen Nysæter endelig begynne å realisere sine karriereplaner.

SOLGTE 860 LODD SOLGTE 860 LODD: Jonny Rehmbrandt (til venstre) og Simen Nysæter satt lørdag på Namsos Storsenter og solgte lodd. Kim-Gunnar Skomsvold (til høyre) var en av dem som kjøpte. 

arkiv

NAMSOS: 5.000 lodd var stablet på pulten og klare til å selges lørdag morgen på Namsos Storsenter. Initiativtaker Jonny Rehmbrandt hadde, med hjelp fra næringslivet i byen, satt i gang dette loddsalget for å samle inn penger til namsosbokseren Simen Nysæter.

Samlet inn 35.800

Målet var å få inn 150.000 kroner i loddsalg. Selv om det kun ble solgt 860 lodd i løpet av dagen til en sum av 25.800 kroner, forteller Nysæter at han nå endelig kan satse fullt og helt på idretten.

– Det er kjempeartig at folk tar initiativet og samler inn penger. Nå har jeg nådd målet med å finansiere tur til USA. Jeg har ingen hindringer lenger, så nå er det bare opp til meg, smiler 25-åringen.

I tillegg fikk de inn en donasjon på 10.000 kroner.

Med midlene fra loddsalget, i tillegg til kronerullinga på Facebook, skal han nå sette opp en plan for vegen videre.

– Nå blir det tur til Las Vegas, California, Miami, London og Manchester. Videre må jeg planlegge litt, og så er det bare å hive seg i det, forteller Simen Nysæter.

– Vokser ikke på trær

Faren Einar Marius Nysæter, som selv har vært norgesmester i boksing, lovpriser også all støtten Simen har fått i det siste.

– Nå har han muligheten til å gå inn i de bestes rekker og trene med de aller beste, sier Einar Marius Nysæter.

En av dem som kom innom loddsalget på storsenteret lørdag var Kim-Gunnar Skomsvold fra Skage. Han mener det er viktig at man tar vare på talenter som Simen Nysæter.

– Han er et stort talent. Slike vokser ikke på trær, og da er det viktig å støtte opp, sier Kim-Gunnar Skomsvold.