Hederlig innsats for kirka

NAs lørdagsblomst går denne uka til ildsjelen Arvid Aune for sitt store bidrag i Ranem kirke.

Kjempestolt: Arvid Aune har alltid vært stolt av kirka «si», og hedres med blomst for sin innsats for Ranem kirke. Foto: Bjørn Tore Ness 

arkiv

OVERHALLA: Ranem kirke har eksistert i over 800 år, men er nå avhengig av frivillige til å holde driften vedlike.

Helt siden Arvid flyttet til Overhalla for 40 år siden, har han hjulpet til for å opprettholde den tradisjonsrike kirka.

– At folk skal hjelpe til er ingen selvfølge, men vi setter stor pris på dem som er med på skape noe i fellesskapet, sier Arvid mens han viser NA gjerdet som har vært et prosjekt siden sist høst.

Arvid, med hjelp av Jostein Hildrum, har jobbet hardt for å få på plass de siste 80–90 meterne med gjerde som manglet.

– Det er ikke påbudt meg gjerde siden den er ved elven, men det var et ønske fra folket at et gjerde skulle bli satt opp. De trengte også en bort for å bli kvitt den måkte snøen, det ble litt krevende.

– Jeg har i tillegg fikset på noen andre småfeil rundt omkring på kirkeområdet, sier han.

Han var svært lett å be, og har stått på både tidlig og sent med planlegging, snekkering og gjennomføring.

Da vi ga Arvid blomsten ble han veldig positivt overrasket.

– Som frivillig krever jeg ikke noe for dette arbeidet, det er med glede at jeg hjelper til. Å få blomst for det jeg gjør for kirka er kjempekoselig, sier Arvid smilende og oppfordrer andre i bygda til å hjelpe til.

Arvid har satt hobbyer og andre interesser på vent for å hjelpe til med kirka.

– Jeg har jo prioritert dette foran hobby, men det var en veldig enkel prioritering. Til sammen har vi jobbet nesten en måned med hele prosjektet. Vi arbeidet litt i fjor høst, og gjorde det ferdig nå i sommer.

Ansatte i kirka setter stor pirs på det frivillige arbeidet som blir gjort.

– De frivillige er en viktig ressurs for kirka, og vi er veldig takknemlige for dem som stiller opp, sier Heidi Lund Moen som er ansatt i kirka.