Da June og Torstein drev Kvaløysæter Camping for fem år siden forelsket de seg i plassen

Kvaløysæter Camping tilbake i drift

Da campingplassen ble lagt ut for salg i vår, nølte ikke paret med å kjøpe plassen. – Jeg har alltid drømt om å eie og drive en campingplass, forteller Torstein Kleven

NYE EIERE: Torstein Kleven og June Kristiansen er bosatt i Mehamn, men ser fram til å tilbringe flere somre på Kvaløysæter Camping. 

FAST GJEST: Michael Lossack fra Tyskland har besøkt campingplassen seks år på rad. 

På ferie: Svenskene Monica Linden (til venstre), Alva Ingemarsson og Anna Ingemarsson slapper av i hytta, mens mannfolka er ute og fisker. 

arkiv

KVALØYSÆTER: – Det er mye å ta tak i, sier Torstein, mens June Kristiansen nikker anerkjennende. Kåre Kveli fra Lierne er en av gjestene på campingplassen, og skulle akkurat til å takke for seg da NA besøkte Kvaløysæter.

I startfasen

– Det er en kjempeplass, og vi er veldig fornøyde med oppholdet. Først trodde jeg ikke at det var noe drift her i år, sier Kveli som har besøkt campingplassen en rekke ganger tidligere.

Ifølge ekteparet er det imidlertid ikke så rart at Kveli trodde det var stengt.

– Det er bare to dager siden vi fikk tak i kortterminal, og det har vært mye jobb for å få campingplassen gjenreist, men nå begynner det å likne noe, sier Torstein.

Formelt tok ekteparet over campingen 1. juli. Campingplassen ble slått konkurs i 2015, og senere ble den kjøpt opp, men solgt like etterpå. Nå er ekteparet klare for å få bedriften opp på beina igjen.

– Det er en livsstil. Her skal ingen gå inn døra uten servering, sier Torstein å setter fram kaffe og vafler.

Vanligvis er det kona som står for serveringa, men i dag har altså Torstein stått opp tidlig for å steke vafler han serverte gjestene på morgenkvisten.

– Det er så utrolig mye trivelig folk som gjør jobben til et eventyr. Eller, jobb og jobb, det blir mer som en livsstil, sier pensjonisten.

Torstein, som opprinnelig er fra Bjugn, møtte finnmarkingen June i Mehamn. Nå har de vært gift i 19 år.

Tro på neste år

– Sommeren 2011 var bare helt fantastisk, sier June, og har trua på fine somre i framtida på Kvaløysæter.

– Vi forventer ikke en braksommer i år, for å si det slik. Men neste sommer har vi stor tro på mange gjester, sier June.

De nye eierne opplever nå stor støtte blant hyttefolket på området.

– De er veldig ivrige. Vi serverer jo mat her hele sommeren, og har diverse arrangementer. På lørdag skal vi ha rekeaften, og nesten helg blir det quiz, forteller Torstein.

Det eierne liker best med campinglivet er å ha kontakt med gjestene.

– Det er helt utrolig hvor mye greie folk som kommer, sier Torstein.

– Jeg sniker meg litt unna av og til jeg da, i motsetning til den beskjedne trønderen jeg er sammen med, sier June ironisk og ler.

Spikertelt?

I flere år har drivere av Campingplassen på Kvaløysæter ønsket at de kunne tilby gjestene å sette opp spikertelt. Ifølge reguleringsplanen for området er det ikke tillatt å sette opp spikertelt. Det er irriterer Kleven.

– Det er klart vi mister gjester på grunn av det, sier han.

Teknisk sjef i Flatanger kommune, Hans Petter Haukø forteller til NA at det ifølge reguleringsplanen ikke er tillatt med slike løsninger av sikkerhetsmessige årsaker.