Øker sikkerheten

Med økt fokus på vakthold – er Ytre Namdal klare for både Kolvereid- og Rørvikdagan.

ØKT SIKKERHET: Det er fokus på bedre vakthold under både Rørvik- og Kolvereiddagan. Fra venstre: Jan-Erik Sørhaug, Ida Hansen, Ketil Dalos, Kim Arnø, Torkil Hanssen, Sverre Nordahl, Gaute Rauø og Tom Christian Håpnes. 

arkiv

RØRVIK: Med økt fokus på vakthold er komiteen, natteravner, Røde Kors og Nor-Sec klare for fester og store konserter i Ytre Namdal.

– Marcus og Martinus-konserten under Rørvikdagan blir stor, med omkring to og et halvt tusen folk inne på området, sier Kim Arnø i komiteen for Rørvikdagan.

Han oppfordrer barnas foreldre til å minne på barna å spise og drikke før konserten.

– Av erfaring, vet vi at mange kommer til å møte opp tidlig på fredagsmorgenen for å sikre seg plass framme ved scenen. I tillegg er det meldt varmt vær, og væskeinntak blir dermed enda viktigere, sier Arnø.

De har også tidligere sett at de voksne er de verste under slike konserter.

– De blir så opptatte av at deres egne barn skal komme fremst og se mest. Vi håper derfor at foreldrene vil ta hensyn og er gode eksempler under konsertene.

I år har både Kolvereiddagan og Rørvikdagan rustet seg med profesjonelle vakter fra Nor-Sec – i tillegg til ekstra politi på området.

– De siste årene har det gått svært smertefritt under «dagan», med minimalt bråk, sier Arnø.

Røde Kors og Natteravnene vil også være tilgjengelige i gatene.

– Vi kommer til å gå rundt i gatene helt til det stilner tidlig på morgenen, og passe på at alt går som det skal, sier natteravnen Jan-Erik Sørhaug.

Han sier også at folk må tenke på været og kveldstemperaturen når de kler seg til fest.

Komiteen gleder seg stort, og vil gjøre det de kan for at de besøkende skal få best mulig opplevelse.

– Vi er godt forberedt og vil gi de besøkende en super opplevelse, sier Arnø.