- Det er den største og viktigste kontrakten hotellet har inngått

Lyngen Fjordhotell skal huse kroatiske arbeidere framover. Hotellet på Sjøåsen dro i land eksklusiv avtale verd rundt fem millioner kroner.

Opptur for hotellet: Lyngen Fjordhotell skal være vertskap for kroatiske og norske arbeidere som skal bygge kraftlinje mellom Fosen og Overhalla. – Kontrakten betyr alt for hotellet, sier hotelleier Tor Åge Ingvaldsen. 

FORNØYD: Hotelleier Tor Åge Ingvaldsen. 

Fornøyd: Butikksjef Helene Westvik ved Coop Marked Sjøåsen er strålende fornøyd med så stor aktivitet i nærområdet. Det gir penger i butikkkassa. 

arkiv

SJØÅSEN: – Det er den største og viktigste kontrakten hotellet har inngått siden oppstarten på 80-tallet, sier daglig leder Tor Åge Ingvaldsen.

Det siste halve året har hotellet arbeidet hardt for å vinne anbudskonkurransen, som flere hotell utenfor Namdalseid har vist interesse for.

Allerede tirsdag kveld skal de første kroatene etter planen være på plass.

– Det har vært en krevende prosess, og vi har det siste halvåret fått god trening på å skrive kontrakter på engelsk, forteller Ingvaldsen som har levert anbud til flere nasjoner som Italia, Kroatia, Finland, Sverige og Norge.


  • LES OGSÅ:

    Brudepar skuffet over hotellets service

    Magnhild Berre og Lars Haukelidsæter er ikke fornøyde med kunde- servicen etter at Lyngen Fjordhotell kansellerte reservasjonen deres på 30 hotellsenger.

Stort prosjekt


Det er i forbindelse med et av Norges største industribyggeprosjekt gjennom tidene, kraftutbygginga på Fosen, at hotellet på Sjøåsen nå er fullbooket. Fjordhotellet skal ta imot kroatiske og norske arbeidere som skal bygge strømlinje fra Fosen til Overhalla.

– I tillegg til de kroatiske arbeiderne, skal også folk fra Statnett overnatte på hotellet, sier Ingvaldsen.


Sikrer overskudd


Avtalen sikrer overskudd de neste to til tre årene.

– Det har alt å si med tanke på driften av hotellet. Nå er vi sikret økonomisk i to år, noe som betyr utrolig mye, forteller Ingvaldsen.

– Det er ikke noen lett bransje dette her, erkjenner han.

Daglig leder på Lyngen Fjordhotell innrømmer også at det har vært en vanskelig balansegang med tanke på å få sendt ut informasjon til kundene i denne prosessen.

– Slike forhandlinger kan få forskjellige utfall, men vi har sørget for å informere så fort som mulig når vi har kommet til enighet i kontraktene, sier Ingvaldsen.


Oppgraderinger


I forbindelse med kontrakten har det blitt stilt en del krav til hotellet, som Ingvaldsen og hans ansatte den siste tida har jobbet for å innfri.

– Kontrakten innebar flere oppgraderinger av hotellet, som seks nye kontor i andre etasje, tv- og dataanlegg og bad, forteller Ingvaldsen.

De første gjestene er ventet å komme allerede i juli, og i første omgang skal 25 arbeidere være på plass.

I løpet av høsten vil alle hotellets 19 rom være fyllt opp, og Ingvaldsen tror dette vil gi gode ringvirkninger på næringslivet i Namdalseid.

Til februar neste år er det anslått å være 75 arbeidere på plass, og det vil dermed bli behov for flere overnattingssteder for de kroatiske og norske arbeiderne.

– Lyngen Fjordhotell har jobbet hardt og vunnet to av disse anbudskonkurransene og er veldig fornøyd med at utbyggerne velger Namdalseid som base for prosjektet de to neste årene, oppsummerer Ingvaldsen.

For tida arbeides det også med å sette opp brakker, som Statnett skal bruke som kontorlokaler. Denne biten er det Alf Jostein Sverkmo i Aljot Holding AS, som står for.


Kommer flere til gode


Fulle rom på Lyngen Fjordhotell kan også gi penger i kassa for nærbutikken på Sjøåsen.

– Det har selvfølgelig mye å si for oss at det skjer ting på Sjøåsen. Vi har allerede merket at flere fra Statnett har vært innom, forteller butikksjef på Coop Sjøåsen Helene Westvik som har de nye kontorlokalene like bak nærbutikken.

Westvik sier at butikken alltid har hatt et godt forhold til hotellet, og mener kontrakten har mye å si for hele bygda.

– Dette er helt topp. Det er imponerende at de har fått det til. Dette ser vi fram til, sier butikksjefen.