Otterøya tar imot erkerivalene Jøa til årets viktigste kamp

Otterøya er i år vertskap for det de lover blir en berg-og-dal-bane av et fotballoppgjør på Toppen Stadion.

ØY MOT ØY: Espen Fossland (til venstre) har trua på seier til Otterøya, mens naborival Sindre Leirbekk er sikker på at Jøa tar tilbake øyvinner-pokalen. 

arkiv

OTTERØYA: – Den blir årets viktigste kamp i Norge, om ikke i hele Europa. I hvert fall i Namdalen, sier Espen Fossland på vertslaget.

Kampen, som går av stabelen 30. juli på Otterøya, er den fjerde i rekka. Det blir Otterøya mot Jøa, øy mot øy.

– Selvfølgelig har vi tenkt å vinne. Det skal vi gjøre i noen år framover, så slipper vi å dra over til Jøa, sier Fossland selvsikkert.


Rekordstor tropp

Det har seg nemlig slik at hvert års vinnerlag arrangerer neste års kamp. Mens otterøyingene vartet opp under den første kampen, har de senere oppgjørene hatt tilholdssted på Jøa.

I fjor fikk Otterøya endelig sin første seier, etter at kampen gikk ut i straffesparkkonkurranse for det andre året på rad.

– Vi skal ha vandrepokalen tilbake på rett side av fjorden. Den hører heime på Jøa. De har bare fått lånt den et år, nå sier Sindre Leirbekk i Jøa-stallen.

Fossland er uenig i den spådommen, og lister opp en rekke momenter som vil sørge for at Otterøya forsvarer fjorårets seier.

– Vi er på heimebane. Vi stiller også med rekordstor tropp, 25 spillere, slik at vi kan bytte så mye at vi aldri blir slitne. I tillegg har alle ligget i hardtrening, så øyvinner-pokalen skal ikke få forlate Otterøya i år, fastslår han.

Leirbekk står imidlertid fast på sin påstand om seier til Jøa.

– Vi har sagt at vi skal score ni mål i år. Vi skal i hvert fall avgjøre kampen før den går ut i eventuelle straffesparkkonkurranser, sier jøbyggen.


– Trent på potetåkre

Med gressbanen på Toppen Stadion som kampsted, tror Fossland jøalaget skal få kjørt seg.

– De på Jøa er vant til et fint underlag. Her springer du faktisk noen høydemetre i løpet av en fotballkamp. Det blir nesten som en berg-og-dal-bane, sier han.

Leirbekk er ikke bekymret av den grunn.

– Vi har hørt at banen på Otterøya er helt strøken. Vi har trent på noen potetåkre nå i forkant for å få kjenne litt på det samme underlaget, forteller Sindre Leirbekk.


Lunsj-kommentatorer

Uansett hvordan utfallet blir, håper begge parter så magne som mulig vil ta turen til Otterøya på den store dagen, som i fjor hadde nesten 300 tilskuere.

– Det blir mye stemning og liv rundt oppgjøret. Rune Nilson og Torfinn Borkhus fra P1-programmet Lunsj og NRK-serien Ikke gjør dette hjemme kommer dessuten for å kommentere kampen, sier Fossland.

Kampen arrangeres dessuten samme dag som engangsfestivalen Fjøslarm.

– Den er en fin måte å enten avslutte dagen på eller å ta som et vorspiel for dem som skal på fest senere på kvelden. Alle som har lyst kan komme og se på, oppfordrer Fossland.

– Vi regner med at hele Otterøya stiller opp på kampen. Det er mye som skjer denne dagen, så vi håper på mye trøkk fra supporterne, legger Leirbekk til.

Han ser fram til å sette sine føtter på fremmed gress for et realt øyslag.

– Det blir en ny opplevelse. Vi er jo vant til å spille denne kampen på Jøa. Det er det vi trives med, så en bortekamp kan bli tøft, det, sier Sindre Leirbekk.

– Det bor ikke så mange på Jøa, så i år har vi som mål å ha flere tilskuere enn det bor folk på den øya, avslutter Espen Fossland.