Snåsamannen hjelper til med å realisere nytt kirkeorgel

Jobben med å samle inn penger til nytt orgel i Ranem kirke går framover, og i helga trør prominente gjester til for å vise sin støtte.

Stiller opp: Joralf Gjerstad tror det kommer mange til helgas arrangement. Dermed kan det bli trengsel, og hovedpersonen maner de besøkende til å ta hensyn til hverandre. – Folk må bruke forstand og ikke presse seg fram, sier Snåsamannen. 

Legger planer: Sokneprest Anders Hammer (til venstre) planlegger helgas arrangement sammen med Joralf Gjerstad. 

Spiller til helga: Chand Torsvik tar med seg gitaren og spiller for de som kommer til Ranem kirke i helga. 

arkiv

OVERHALLA: Prosessen med å anskaffe nytt kirkeorgel til Ranem kirke i Overhalla er godt i gang, og mange har bidratt til realiseringen av prosjektet. Til helga kommer to markante skikkelser som også vil bidra.

På lørdag kommer nemlig Snåsamannen, Joralf Gjerstad, og Chand Torsvik til bygda for å delta på et arrangement til inntekt for orgelsaken.

Programmet er ennå ikke ferdigspikret, men det nærmer seg. På lørdag skal Torsvik spille, og Gjerstad skal ta imot alle som vil hilse på ham. Han vil i tillegg også delta under gudstjenesten på søndag, hvor han og sokneprest Anders Hammer skal ha en samtale foran de frammøtte.


Puslespill

Gjerstad har allerede ankommet Overhalla, og det er mye som på planlegges før helgas begivenheter. Arrangørene og hovedpersonen selv drev tirsdag ettermiddag med hektisk møtevirksomhet.

Den folkekjære mannen fra Snåsa har selv en sterk tilkytning til Ranem kirke, og har slektninger som er begravd på kirkegården der. Han var aldri i tvil om at det eneste rette var å bidra med det han kunne.

– Å samle inn penger til et kirkeorgel er et stort og vanskelig arbeid. Jeg har vært med på å gjøre det samme i Snåsa kirke, og da jeg hørte at Ranem kirke trengte hjelp bestemte jeg meg med en gang for å komme, sier Gjerstad.


Håper mange vil komme

Selv om Gjerstad har roet ned tempoet de siste årene er engasjementet for hjertesakene det samme.

– I kirka er jeg døpt, konfirmert og gift – og der finner jeg fred. Derfor engasjerer og bryr jeg meg om den, forteller han.

Snåsamannen håper mange vil komme, og mener dette er en veldig viktig sak for bygda.

– Orgelet skal stå i flere generasjoner, så jeg håper at flest mulig vil gi et offer til saken. Det vil glede meg om mange vil gi, oppfordrer Gjerstad.


– Glad i kirkerommet

Chand Torsvik står for det musikalske innslaget i helga, og han ser fram til å spille låtene sine.

– Det er bestandig stas å spille kirkekonserter, og det er noe jeg har gjort mange ganger før. Jeg synes det er en fantastisk arena å framføre musikk på. Kirkerommet er vakkert og har noe spesielt ved seg, forteller han.

Namsosingen har et nært forhold til kirkemusikk, og synes det er stas å få lov til å stille opp til anledningen.

– Da jeg var liten brukte mormor å ta meg med til Frelsesarmeen, hvor jeg fikk mitt første møte med salmer. Jeg skjønte etter hvert krafta bak ordene, og det sitter fortsatt i ryggmargen, sier Torsvik.

Den engasjerte artisten setter stor pris på kirka, og er glad for at han kan bidra med sitt.

– Jeg er veldig glad i kirkerommet, og kirka betyr mye for meg. Mitt ønske er at kirkene rundt omkring skal være i orden. Derfor er jeg veldig glad for å hjelpe til i helga, avslutter Torsvik engasjert.