Hærverk i barnehage skremmer ungene

I løpet av de siste dagene har ubudne gjester tatt seg inn på området til Heimtun Barnehage på Rørvik.

STJAL STOLER: Barnehagen har flere sett med stoler spredt på området. Tyvene har tatt med seg tre totalt ulike stoler. En av dem var lik den Lingrid Hansen viser fram. 

FANT EN KNIV: Denne kniven hadde de som utførte hærverket lagt igjen der vedkommende hadde skjært ned noe tau. Denne er nå levert politiet, og saken er anmeldt. 

MÅ HA KREFTER: Flere av disse stolene inne i barnehagen er revet opp. Stolpene går nesten en meter ned, og det kreves betydelige krefter for å få dem opp. Mye mer krefter enn en unge kan klare, så barnehagen mener det må ha vært voksne som sto bak. 

MERKELIG: Bare tre stoler er stjålet, men av en eller annen grunn har de ubudne gjestene plukket saker over hele området og lagt det i en kasse inne på området. Ingrid Hansen forstår ikke hensikten. Se på nett for flere bilder. 

arkiv

Rørvik: – De har tatt med seg tre barnestoler, for øvrig tre helt ulike stoler, og de har ødelagt litt av det utstyret som vi har, forteller Ingrid Hansen.

Men det er ikke det verste.

– Det var ungene selv som oppdaget at noen hadde herjet med sakene deres, og de ble skikkelig skremt, sier hun.

I utgangspunktet minner hærverket som noe unger kunne funnet på.

– Men de har revet opp flere av stolene som hører til ei sittegruppe vi har litt inne i skogen. Jeg prøvde meg på en av dem som var igjen, og jeg klarte ikke å rikke dem. Så jeg tror ikke det kan ha vært 11-åringer som har gjort dette, sier hun.

De fant også en kniv som var brukt til å skjære ned noen av installasjonene i barnehagen. Den er nå levert politiet, og saken er anmeldt.