Tilbyr sommertreninger i Kleppen

Feriefotball for alle penga

I disse sommertider kjører Namsos IL fellestreninger i Kleppen for alle de som ikke klarer å la fotballen ligge.

AKTIVISERINGSTILBUD: Disse 20 barna deltok alle i onsdagens fellestrening i Kleppen i regi av Namsos IL fotball. Dette er et tilbud gjort mulig gjennom dugnadsarbeid fra NIL-trenerne sin side. Onsdag var det trenerne Ragnar Davidsen (fra venstre), Svein Egil Opdal og Kjell Erik Strøm som hadde styringa. 

NYE SKO: Marlene (til venstre) og Charlotte Hammer Bringsrud fra Kongsberg kjøpte seg nytt fotballutstyr for å være med på treninga. 

TURNERING: Abu Baker (fra venstre), Jacob Andreassen og Sindre Davidsen i en av turneringskampene under onsdagens fellestrening. 

arkiv

NAMSOS: Og her er det ikke bare namsosinger som deltar. I løpet av sommeren arrangeres det fire slike treninger. Onsdag ble den andre sparket i gang. Blant de 20 personene som møtte opp i Kleppen, finner vi søstrene Marlene (8) og Charlotte Hammer Bringsrud (10) fra Kongsberg.

– Vi spiller fotball til vanlig også, så vi ville prøve dette også, sier storesøster.


Hadde ikke utstyr


De har vært på ferie hos mormor og morfar i Namsos i tre uker. Torsdag reiser de heim igjen, så denne fellestreninga var deres siste sjanse for å bli med.

Fotballtrøyene deres viser at de har en viss trøndersk tilknytning, selv om de nå bor i Kongsberg. For Rosenborg er selvfølgelig det eneste laget som gjelder.

– Rosenborg er det beste laget, roper de to jentene i kor.

Men de hadde ikke med seg verken fotballsko, fotballstrømper eller leggbeskyttere i kofferten da de dro oppover til Namsos. Dermed måtte morfar steppe inn og kjøpe nytt utstyr til dem før fellestreninga.

– Jeg gleder meg skikkelig, nå, smiler Marlene Hammer Bringsrud før hun løper ut på banen for å begynne oppvarminga.


"Rosenborg er det beste laget!

Marlene og Charlotte Hammer Bringsrud,
deltakere på NILs fellestrening


Trenerdugnad


Disse fellestreningene har vært fast innslag i sommerferien de siste tre til fire årene. På det meste har over 60 barn fra åtte til 16 år deltatt på treningene. Dette er et tilbud satt i gang av Namsos IL fotball.

– De er basert på trenerdugnader, slik at barn skal få muligheten til å sparke litt fotball også i sommerferien, sier Svein Egil Opdal, som til vanlig trener G13-laget til NIL.

– Dette er jo den fineste tida på året å spille fotball på. Det er viktig å aktivisere barna, slik at de får rørt seg litt, skyter medtrener Ragnar Davidsen til.

– Også tror jeg det er et stort ønske fra barna selv også. På disse fellestreningene får de jo treffe andre venner, legger J17-treneren Kjell Erik Strøm til.


"Fellestreningene er åpne for alle, både naboklubber, fotballivrige og feriegjester.

Ragnar Davidsen, trener


God påmelding


Til sammen utgjorde de trenertrioen som sto for avviklinga av onsdagens fellestrening. Her er mest mulig spill, med både enkeltkamper og turneringer, som står på planen.

– Vi ligger vanligvis på mellom 20 og 40 deltakere. Det synes vi er ei ganske god påmelding, sier Davidsen.

Treningene er ikke bare forbeholdt NIL-spillere. De oppfordrer barn til å ta med seg feriekompiser som ikke er i området til vanlig.

– Fellestreningene er åpne for alle, både naboklubber, fotballivrige og feriegjester, forklarer Ragnar Davidsen.

Neste fellestrening går av stabelen kommende onsdag.