Hitparade i skjærgården

Et av Norges mest populære danseband kommer til Finnanger brygge lørdag.

Spiller til dans: Det blir garantert god stemning når dansebandlegendene Gluntan gjester Finnanger brygge – nøyaktig 12 år etter at de spilte der første gang. FOTO: TOM HAGA 

Ønsker velkommen: Arrangør Hans Finnanger håper mange tar turen til Otterøya i helga. 

arkiv

OTTERØYA: Få artister kan skilte med en like lang og suksessrik karriere som Gluntan, og nå kan danseglade namdalinger få se dem på scenen igjen. Med hits som «La oss leve for hverandre» og «Langs hver en vei» har de spilt seg inn i hjertene til mange danseglade.

Hans Finnanger arrangerer bryggedansen, og er fornøyd med å få veteranene på besøk.

– De har vært her en del ganger før, og har alltid levert varene. Siden sist har de blant annet vunnet Spellemannsprisen for beste dansebandalbum, som også var en kritikerrost plate. De kommer garantert til å lage god stemning, forteller han.

På utekonsert er det en fordel om været er greit, og det ser ut til at værgudene spiller på lag i helga.

– Ifølge værmeldinga skal det bli fine forhold, og da er dette en utrolig fin plass å ha bryggedans. Skulle været mot formodning snu, er det også plass til alle under tak, sier Finnanger.

Til de som vil komme sjøvegen eller ønsker å ligge over, er det gode muligheter.

– Vi har plass til både båter, bobiler og campingvogner, så det må folk gjerne benytte seg av, sier Finnanger.

Den erfarne arrangøren har gjennom en årrekke stått bak et stort antall bryggedanser, og han har etter hvert blitt en aktet skikkelse i dansebandmiljøet.

– Konseptet jeg har kjørt er ganske annerledes, og tror det er mye av grunnen til at arrangementene har blitt så godt likt. De fleste dansebandkonsertene foregår innendørs på store festivaler eller gallaer, så plassen her gjør mye med opplevelsen.

– Å komme til Finnanger gjør noe med folk, legger han til.

Nå håper han at flere skal få oppleve den unike plassen.

– Jeg håper at mange tar turen, og tror det kommer til å bli en trivelig kveld, avslutter Finnanger.