Opptur med Optimisten

Brukere av Optimisten Dagsenter i Namsos er så utrolig fornøyd med det arbeidet som blir gjort der. De vil derfor gi dem NAs lørdagsblomst.

Satt pris på: – Det er god å få bekreftet at man blir satt pris på. Frank Hjertvik og Birgitte Høknes er sommervikarer hos Optimisten Dagsenter i sommer. 

arkiv

NAMSOS: Hos Optimisten kan man komme om man trenger noen å snakke med, og de fleste brukerne er tidligere rusavhengige eller sliter psykisk.

I sommer er det Birgitte Høknes og Frank Hjertvik som jobber, og de forteller antall brukere kan variere veldig.

– Vi kan ha så få som fem brukere, og så mange som 20, sier Høknes.

– Noen er her nesten hver dag, andre annenhver. Mens noen er her bare en gang i uka, sier Hjertvik.

– De vet de har noen å snakke med om det trengs, sier Høknes, og legger til at de ansatte er en stabil gjeng som brukerne føler seg veldig trygge på.

Flere aktiviteter

Optimisten har lagt til rette for flere aktiviteter på dagsenteret, inkludert biljard, bordtennis, maling og dataspilling.

– Det er veldig meningsfullt for brukerne å komme hit når de vet de har mye forskjellig de kan holde på med, sier Høknes.

Hun kan videre fortelle at noen kommer kun for å snakke med dem, mens andre kommer for å bare være sammen med andre brukere og ansatte.

De har arrangert turer om sommeren med støtte fra Namsos Sanitetsforening i flere år, og tidligere i sommer gikk turen til Strømsund i Sverige. I tillegg til Birgitte var Linda Olsen og Ingebrigt Leithe også med på denne turen.

– Vi arrangerer turer som dette mest for dem som ikke kan dra på ferie selv, men også for dem som bare vil være med, sier Høknes.

Dette er den første turen på flere år hvor de har overnattet.

– Det er veldig praktisk å overnatte. Vi får mye mer tid til ting vi vil gjøre. Det kan for eksempel være shopping, minigolf, grilling, kortspilling, men også å slappe av. Vi får mye tid til å stresse ned og ta livet med ro, fortsetter hun.

Tur hver torsdag

Hver torsdag tar også Optimisten med brukerne sine på en dagstur rundt om i Namdalen.

Birgitte og Frank kan fortelle at de synes det er veldig stas å bli satt pris på, på denne måten.

– Å få en blomst fra NA gir oss uten tvil mer motivasjon til å fortsette det gode arbeidet som blir gjort her, sier Hjertvik.