Full klaff på første forsøk

Liten gutt med storfangst i Namsen!

Fiskelykke: Mathias Torres Storihle og pappa Helge med storlaksen tatt på valdet Sellæg i Namsen. 

Nesten like store: Mathias Torres Storihle (6) var blid som ei sol etter storfangsten. 

arkiv

OVERHALLA: Mathias Torres Storihle (6) fikk full klaff på sin første tur på laksefiske.

14,5 kilo

Med litt hjelp av pappa Helge Storihle kunne unggutten fra Gjøvik hale i land en laks på hele 14 og en halv kilo. Og det på sin aller første tur på laksefiske, melder Oppland Arbeiderblad

– Vi hadde ikke vært utpå mer enn ei time da ruggen bet på. Mathias holdt hardt i stanga, mens jeg rodde til land. Etter mye jobbing fikk vi den inn i hoven med hjelp av noen som kom til, sier pappa Helge som er en erfaren fisker i Namsen.

– Jeg og en kompis kom første gang oppover hit for 16 år siden. Og de siste fem-seks årene har jeg jobbet med markedsføring og salg av elvefiske for Namsen Adventure, sier Storihle til NA.

Storfangsten fant sted på valdet Sellæg, og fisken ble tatt med ei selvlagd flue.

– Var dette første fisketuren for Mathias?

– Nei, vi har hatt en god del teltturer gjennom oppveksten hans hvor vi har hatt med oss fiskestanga. Da har vi fisket mest etter abboren, og dette var hans første forsøk som laksefisker.


– Blid som ei sol

– Og nå er han vel fullstendig hekta?

– Tja, han var i hvert fall blid som ei sol rett etterpå. Men du vet, laksefiske i elva er vanligvis en tålmodighetsprøve. Og Mathias kan ikke regne med å ha sånn fiskelykke hver gang.

Det var ugunstige forhold med lite og klart vann da fisken ble tatt, og de valgte å bytte til flue da det begynte å blåse opp.

– Vi hadde tre stenger med snøret ute da vi fikk napp. Mathias synes det var kjempemoro å få en så stor fisk på kroken.

Seksåringen er 124 centimeter lang, mens laksen var på 118 centimeter.

– Det er jo et artig poeng. Samtidig er det svært sjelden at man får så stor fisk. Jeg snakket med en kar som har fisket på det samme valdet i 40 år, og han hadde aldri greid å ta en så stor laks, sier Helge Storihle.

LAKSEBØRSEN