Fem dager i Bruce-kø...

Du er rimelig blodfan når du møter opp til konsertstedet torsdag – og musikken ikke starter før tirsdagen etter...

Nå nærmer det seg: Etter fem dagers venting kan May Wenche Dahl (til venstre) og Gine Rinnan endelig oppleve Bruce Springsteen og E-Street Band på nært hold tirsdag. Foto: Rune Petter Ness 

KONSERT: Bruce Springsteen spiller i Granåsen tirsdag kveld. 

Flere ivrige: Mandag ettermiddag sto over 100 i kø. 

arkiv

TRONDHEIM: Tirsdag kveld går Bruce Springsteen & The E-Street Band på scenen i Granåsen foran nærmere 40.000 mennesker. Og helt fremst foran scenen står May Wenche Dahle (39) fra Flatanger.

Sammen med venninna Gine Rinnan kjørte hun fra Oslo til Trondheim allerede torsdag for å starte køa til årets største konsertbegivenhet i Trøndelag.

Fremst i køa

– Vi ville bli nummer én og to, og denne gangen hadde vi muligheten så da solgte vi billettene til Ullevi og satset på en god plassering her, sier hun til Adresseavisen, som først omtalte saken.

Når NA slår på tråden mandag ettermiddag, er venninnene på veg ned fra Granåsen til Trondheim sentrum for å få seg litt «skikkelig lunsj».

– Vi er litt lei av rundstykker nå, sier hun og ler.

– Så dere må ikke passe på køa hele tida?

– Nei, men klokka 10.00, 14.00, 18.00 og 22.00 er det opprop. De som kommer får et nummer hver, og navnet skrives opp på ei liste. Er de ikke der når oppropene blir gjort, mister de plassen i køa. De som eventuelt dukker opp for å stille seg i kø mellom klokka ti om kvelden og ti om morgenen, må selv skrive seg på ei liste. Da er regelen at de må ta et bilde av seg selv foran lista, for å kunne bevise når vaktene kommer at de faktisk har vært der, forklarer Dahle.

Hun fikk sansen på Springsteen-musikk da storesøstra ble hektet, og var på sin første konsert med amerikaneren første gang i 2003.

Ny konsert torsdag

– Etter det har jeg vært på mange konserter både i inn- og utland – blant annet London, New York, Roma og Göteborg. Kveldens konsert blir min 17., og jeg har som alltid store forventninger, sier May Wenche Dahle som rett etter kveldens happening setter seg i bilen og kjører til Oslo.

– Jeg skal selvsagt på Bruce-konserten i Frognerparken torsdag, sier May Wenche Dahle.