Slik blir «festivalværet»

I helga skjer det litt av hvert for de som er i det kulturelle hjørnet. Det mange lurer på er: Hvordan blir været?

LIMARTNAN: Fra venstre: Joanna Skogmo, Ane Estil, Sigbjørn Gjertsås, Doris Gåsbakk og Mari Oline Estil fra Limartnan i fjor. Det spørs om været blir noe av det samme slaget som den gang. 

arkiv

NAMSOS: Rørvikdagan. Limartnan. Fjøslarm. Det er bare noe av det som skjer i Namdalen i helga.

De siste dagene har virkelig værgudene vært på vår side, men det ser ikke ut som de er med oss når det nærmer seg helg.

Allerede fra tirsdag blir det væromslag i Namdalen. Det blir mer overskyet vær og temperaturene vil synke. Både tirsdag og onsdag kan det hende vi får enkelte regnbyger.

– Det er utrygt for enkelte regnbyger, mot kvelden noe lettere vær. Rolige vindforhold, på kysten nordøstlig opp i frisk bris, opplyser Yr.no.

Også på på torsdag må vi belage oss på perioder med regn.

– Et nedbørområde fra vest gir regn og regnbyger. Lettere vær om kvelden. Bris av skiftende retning, skrive Yr.

Fredag blir det derimot finere vær igjen. Da melder yr.no sol og lite nedbør, og temperaturer opp mot 20 grader igjen.

Det er lørdag og søndag at det dårligste været kommer. Lørdag blir det oppholdsvær fra morgenen av, men utover ettermiddagen vil det komme en del nedbør. Temperaturene vil fortsatt holde seg opp mot 20 grader, så det kan godt hende været ikke blir så aller verst.

Søndag synker temperaturene med fem til seks grader, og det blir mer regn enn lørdag.

Fram til nå har vi hatt ni dager med over 20 varmegrader, og det kan godt hende det stopper der. Selv om det er meldt opp mot 20 grader flere dager denne uka, spørs det om de som er med i NAs sommerkonkurranse, og har tippe rundt ni-ti dager med over 20 grader, kan være de som tipper rett til slutt.

Neste uke får vi svaret. Fram til da er det bare å vente i spenning, og så får vi håpe det ikke blir så alt for dårlig vær for Rørvikdagan, Limartnan og Fjøslarm.