To Limartnan-debutanter håper på suksess

– Artigste er å selge

De tre kompisene laget sine egne sommerjobber da lysten på å tjene penger kom. Nå satser de på kanonomsetning under Limartnan.

Unge gryndere: Kompisene Roland Gåsbak (fra venstre), Fredrik Totland og Elias Linmo har brukt sommerferien til å starte kioskdrift på Sørli. Til helga vil de gjøre ulike salgsframstøt mot dem som besøker Limartnan. Her selger de godis til martnasleder Laila Østnor. 

I bjørnespor: Gunn Anita Totland er klar til å guide gjestene i bjørnespor. Til sammen seks turer blir det tilbud om på martnan. 

arkiv

SØRLI: – Vi har tenkt å selge brus og toast til campinggjestene på søndag. Det tror jeg de har lyst på etter festen kvelden før. Og helt sikkert ikke bare de, sier Fredrik Totland og smiler.

Sammen med kompisene Roland Gåsbak og Elias Linmo bruker trettenåringen sommerferien til å lage sin egen arbeidsplass. Og når Limartnan går av stabelen kommende helg, øyner de tre tenåringen muligheter for å tjene noen ekstra kroner.

– Vi hadde mest lyst til å få tak i noen tanker og gå rundt på martnaen og selge, forteller de tre.

– Men der har vi allerede kaffesalg. Men jeg er sikker på at det er mye å hente om dere er her og går rundt på campingen, sier Laila Østnor som er leder for årets martna.

«Her» er parkeringsplassen utenfor matbutikken i Sørli. Der har de tre gutta solgt kaffe og vafler fra et partytelt tre dager i uka hele sommeren. Unntaket var fredag i forrige uke. Da var det ferieavvikling.

Ordføreren kuttet snora

– Vi trodde det skulle bli mye jobbing på oss foreldre. Men da vi kom på åpninga var det 40 folk her og ordføreren var invitert til å klippe snora uten at vi hadde vært involvert, forteller Linda Lyngstad Totland.

Ifølge gutta omsetter de for i overkant av tusen kroner på en vanlig dag. Og «en del mer på de gode dagene».

Nå håper de altså på knallsalg til helga. For de er samstemte med hva som er artigst med den selvlaga jobben:

– Det artigste er å selge, svarer de i kor og legger til at de er spent på hvordan det går under martnan.

Martnaens framtid?

Spent er også Gunn Anita Totland, styremedlem i Visit Lierne. Den ferske reiselivsorganisasjonen brumler Limartnan til å teste ut interessen for naturopplevelser på martnan.

– Det kan bli martnaens framtid hvor man bruker én dag på handle og én dag på opplevelser, forteller Totland.

I år forsøker de seg med seks ulike turer der publikum kan oppleve ulike deler av kommunen. Turene har varierende vanskelighetsgrad, tar omtrent en halv dag, og en bruker både bein, hest og sykkel.

– Vi er spent på responsen, nå handler det om å komme i gang med tilbudet.