Namsen Live besøker Hyllenget Gård

Langs Namsen ligger det mange flotte hus som er det på grunn av det sportfisket som har foregått i elva i over 150 år. Hyllenget Gård i Overhalla er ett av disse fantastiske bygg.
arkiv

Rikki og Otto Tidemand kjøpte eiendommen “Hyllenget” høsten 2005, og 10. november 2006 startet selve arbeidet med å gjøre eiendommen om til bruk privat, men også til utleie.

17. juni 2007 hadde Hyllenget Gård sine første gjester. Denne helga ble prakteiendommen  med en hovedbygning som  er 42 meter lang, åtte meter bred og ruver 12 meter til værs, innviet.

I tillegg til hovedhuset finnes to andre bygg. Uthuset – inneholder møte- og konferanserom, avkoblingsrom med egen badeavdeling, samt sløye- og slakterom inkludert eget fryserom.

Hele huset er inspirert av trøndersk byggeskikk, selv om det har blitt langt større enn en ordinær trønderlån. Bakgrunnen for denne stilen er at byggherren ønsket en bygningsmasse mest mulig lik det vi finner andre steder i fylket. En rekke arkitekter ble engasjert for å løse utfordringene med Hyllenget, og det var Rolf Gaarde fra Levanger som til slutt kunne presentere den løsningen som familien var mest fornøyd med.

VI fikk være med daglig leder Rune Lassemo på en liten omvisning å det fantastiske anlegget.