Seiersløs oppstart i Dana Cup

Det ble en tung start på Dana Cup for de tre lagene i Namsos og Spillum.

I DANMARK: Her er Namsos IL Fotball G15 og Spillum IL G16 samlet før avreise til Dana Cup. Det ble ikke seier på noen av dem i deres første kamp i Danmark. 

arkiv

HJØRRING: Over 1000 lag fra hele verden er denne uka samlet i Hjørring i Danmark for å spille i verdens tredje største ungdomsfotballturnering. Blant dem finner vi G16-laget til Spillum og G15-til Namsos.

Namsosingene hadde sin første kamp i cupen tirsdag morgen mot Stavanger. Det så ei stund ut til å gå deres veg da de gikk opp i ledelsen litt før halvvegs ut i førsteomgangen. Så utlignet Stavanger-laget. Etter pause fortsatte de avansementet, og vant til slutt 3-1 over namsosgutta.

Trener Lars Petter Langås var likevel fornøyd med lagets innsats i oppstartskampen.

– Guttene jobbety hardt, og jeg synes vi leverte en god kap. Nå er det bare å holde hodet oppe og se fram mot de neste kampene, sier Langås etter nederlaget.

For Spillum-laget endte også cupstarten i tap. De møtte Arna-Bjørnar til oppgjør senere samme dag. Arna-Bjørnar ble her for sterke og vant til slutt 2-0.

Men Namsos har også et lag til med i årets Dana Cup. Dette laget består utelukkende av småsøsken hos G15-laget, som er med nedover til Danmark. Her spilller både jenter og gutter i alderen ti til 13 år. De spiller imidlertid i G12-klassen.

Her møtte de norske Hisøy i tirsdagens første kamp. Trener Jane Fjellet synes ikke det gjør noe at de tapte 10-0.

– De spilte en kjempekamp. Jeg tror de har det veldig artig, sier Fjellet.

Også Grong deltar med to lag i Dana Cup i 19-årsklassen. Her tapte guttelaget 0-2 mot Vindbjart-Søgne, mens jentelaget tapte 1-5 mot Fana.

Dana Cup spiller innledende kamper onsdag og torsdag, før A- og B-sluttspillet settes i gang torsdag.