Koser seg på 4H-landsleir

180 nordtrønderske ungdommer deltar denne uka på 4H's landsleir. – Artig å møte nye folk, sier Synnøve Opheim fra Snåsa 4H.

STOR DELEGASJON: Her er alle nordtrønderne samlet til gruppebilde. 

Fellesskap: Det er mange fornøyde nordtrøndere på Bygdøy denne uka – her er noen av 4H'erne: Fra venstre Jørgen Lorvik Hansen, Snåsa 4H, Ingeborg Sollie Hjelsvold, Skogtroll 4H, Synnøve Opheim, Snåsa 4H, og Sigrid Størvold, Malmen 4H. 

arkiv

OSLO: Sist helg reiste delegatene med buss ned til Bygdøy kongsgård. Etter å ha slått opp lavvoer og telt på tunet og spist middag tok ungdommene på seg kostymer til fotografering, innmarsj og offisiell åpning av leiren.

Etter åpningstaler og litt underholdning på scenen ble miljøtorget, også kalt «Kolonialen», åpnet. Dette er stedet hvor deltakerne kan sitte og snakke, spille kort, synge eller danse etter eget ønske.

Søndag sto flere ulike aktiviteter på programmet. Blant annet ble det arrangert «polferd» med lange stokker og tau, storsekkhopping, samt flytting av agurk og brokkoli fra en stol til en annen via åtte personer uten å bruke overkroppen.

I løpet av dagen var 4H'erne også innom Norsk Folkemuseum, Vikingmuseet og Holocaustsenteret, og på kvelden fikk de besøk av ska-poprock-bandet Razika.

Mandag markerte starten på de tre aktivitetsdagene, og den første dagen hadde Nord-Trøndelag medlemmer på aktiviteter som Tusenfryd, båttur, klatrepark, teknisk museum, teater og improvisasjon, tur til Eidsvollbygningen, volleyball, og tur til Holmenkollen/Nordmarka.

Torsdag blir det bytur til Oslo, mens fredag er det åpen dag og tevlingsdag. Her stiller Nord-Trøndelag med 11 medlemslag.

– Det er artig, og vi møter mange nye folk. Jeg gleder meg veldig til Tusenfryd, sier Synnøve Opheim fra Snåsa.

Hun får støtte fra Jørgen Lorvik Hansen, også han fra Snåsa som koser seg på landsleiren:

– Jeg gleder meg til å møte igjen gamle kjente og bli kjent med mange nye folk fra ulike fylker. Gleder meg til absolutt alt!