Lisbeth Berg-Hansen takker nei til ny runde på Stortinget

Tidligere fiskeriminister og Ap-representant Lisbeth Berg-Hansen fra Bindal takker nei til ny nominasjon på Stortingsvalglista for 2017.

PARADIS: Fjellene med Heilhornet til høyre har vært Lisbeth Berg-Hansens ankerfeste hele livet. Men sykdommen det siste året har hindret fysisk aktivitet i stor grad. Nå takker hun nei til ny runde på Stortinget 

arkiv

På sin egen Facebook-side skriver den profilerte politikeren "Etter å ha levd et langt politisk liv, er jeg nå kommet til at jeg takker nei til renominasjon til Stortingsvalget i 2017. Jeg føler meg svært privilegert, som har fått lov å ha givende, ansvarsfulle og lærerike verv på mange nivå i norsk politikk.
Jeg har tre perioder i formannskap og kommunestyre i Bindal, fire år som poltisk rådgiver til daværende fiskeriminster Jan Henry T. Olsen, ett år som statssekretær til Jens Stoltenberg i hans første statsministerperiode, fire år som fiskeri- og kystminister og fire år som stortingsrepresentant bak meg. Kort oppsummert har jeg vært ubeskrivelig privilegert som har fått alle disse mulighetene til å gjøre det som for meg har vært viktigst, bidra til vekst og verdiskaping, og at vi best løser velferdsoppgavene i fellesskap.
Nå har jeg kommet til at jeg vil bruke min erfaring og kunnskap til fortsatt forsøke å bidra til vekst og verdiskaping på andre måter, særlig innen sjømatnæringa."

Berg-Hansen sitter på Stortinget for Nordland, men har i denne perioden vært den eneste fra en Namdalskommune på tinget. Hun har vært åpen om at hun i perioder har vært utslått av alvorlig sykdom.

Les mer:
 


Les mer:

– Klar til å komme i gang med livet

Lisbeth Berg-Hansen fryktet at dattera Johanne skulle dø fra henne på badegulvet. Så ble hun selv brått alvorlig syk.

 

Les mer:

– Min mest utfordrende jobb

I den svarte regjeringsbilen på veg til Sundvolden Hotell for å møte pårørende etter massedrapene på Utøya, kommer tankene: - Hva skal jeg si? Hva skal jeg gjøre?