Endelig kom regnet - og nå biter storlaksen igjen

Etter uker med lav vannstand og lite fisk, kom endelig regnet. Torsdag satte Knut Vidar Olsen ny personlig rekord da han landet en laks på 12,5 kilo.

ENDELIG: Etter en trå start med lite vatn i elva kunne Knut Vidar Olsen fra Drammen endelig dra i land denne ruggen på 12,5 kilo. 

arkiv

SEEM: – Det var en voldsom utrusing og jeg tipper den forsvant 150 meter nedstrøms rett etter den beit på. Men etter et kvarters kamp og god hjelp fra kameraten min, så fikk vi den til slutt på land, forteller drammenseren Knut Vidar Olsen.

Kameraten heter Inge Kaasin og er fra Drammens nabokommune Svelvik. Siden konene deres i 2000 ga dem hver sin fiskeferie i Namsen i 50-årsgave, har de to vært å finne i elva hver eneste sommer.

Men som

Knut Vidar fra Drammen har fisket i Namsen i 17 år

– Ikke opplevd maken

Etter tre dager i elva, har Knut Vidar Olsen og Inge Kaasin ikke fått en eneste fisk. Nå håper de på regn og kaldere vann.

, startet årets fiske heller dårlig for de to.

– Jeg har aldri opplevd maken, uttalte Olsen og viste til den lave vannstanden og det varme vannet.

Den erfarne fiskeren hadde ett ønske for resten av uka. Det var at det skulle begynne å regne. Gjerne mye.


Mistet storlaks


Og Olsen ble bønnhørt. Mens han snakket med NA, falt de første dråpene. Og siden har det regnet ganske godt. Noe som ga uttelling nærmest umiddelbart.

Torsdag morgen dro han sin største laks noensinne. 12,5 kilo er fire kilo mer enn hans gamle rekord.

– Og så må du få med at Inge mistet en på tilsvarende størrelse. Den sleit sene med en bruddstyrke på 20 kilo. Så det har åpenbart skjedd noe etter at regnet kom, sier Olsen.

Et besøk på Laksebørsen kan tyde på at han har rett. De to siste dagene er det torsdag rapportert inn åtte laks på over sju kilo. Med Olsens som den største.


Mer folk i elva


Til sammenlikning ble det tatt bare fem laks på over fem kilo de forrige sju dagene.

Leder for elveeierne i Namsen, Jan Olav Tømmerås, er fornøyd med at regnværet de siste dagene, allerede synes på fangstene. Han mener det kan bli supergode dager for de som velger å ta med stanga ut i elva de neste dagene.

– Vi vet at det blir mer liv i elva når det kommer mer vann og temperaturen synker. Og det er meldt mer regn de neste dagene, så her er det bare for folk å finne fram stanga, sier elveeieren som forteller at det finnes mye og stor laks i elva.

– Tellinger i begge laksetrappene viser at det er mye laks i elva. Spesielt i Tømmeråsen er det mye stor laks i år, men også i Fiskumfoss er det veldig mye fisk.


Lover mer fisk


Og elveiersjefen har flere gode nyher å komme med. Han nærmest lover at det vil svømme mer laks inn i elva de neste dagene.

– Det som skjer nå, er jo at det etterhvert kommer mer ferskvann ut i fjorden. Og når laksen for lukta av ferskvann er den sjelden vond å be. Da bærer det rett inn i elva.

– Så nå gleder vi oss til den siste måneden av sesongen. Jeg tror august blir bra.