Folkefesten vokser videre

Hobbydesigneren er på heimlige trakter med salgsbod for sjette år på rad. Og Trine Ofstad merker solid trafikkøkning.

PÅ PLASS: Hobbydesigner Trine Ofstad var igjen på heimlige trakter med sine vakre smykker.  Foto: Sturla Nordbøe

FOLKELIV: Det ble stadig mer folk i gatene utover torsdagen. 

GØY: Vilja Svarvå (6) i farta på karusellen. Hun hadde tatt turen helt fra Beitstad til dagan på Rørvik. der pappa kommer fra. 

GATEMUSIKK: 12 år gamle Gjermund Schiager fra Nærøy tok oppgaven som gatemusikant alvorlig – og tjente penger på toraderen. 

arkiv

Rørvik: Den utflytta rørvikvinnen tror spesielt det stjernespekkete artistgalleriet Rørvikdagan varter opp med sørger for stor tilstrømning til kystbyen. Torsdag spilte også værgudene på lag med arrangørene. Det var særdeles trivelig å vandre rundt i stappfulle gater på Rørvik den første «ordentlige» martnasdagen.


Designer lokale smykker


Trine Ofstad var én av flere utstillere med lokal tilknytning i år. Til vanlig er Oslo-bosatte Ofstad å finne som purser i kabinene hos SAS, men siden hun designet det populære Vikna-smykket for seks-sju år siden er hobbyen stadig utvidet. Det er blitt Himmelblå-smykke, Kyst-smykke og Rørvik-smykke. Det siste laget hun for salg der inntektene gikk til varmtvannsbasseng på heimplassen.

– Folk er så flinke til å handle smykker av meg at jeg gjerne ville gi noe tilbake, forklarer hun.


Mange lokale tilbud


Foruten alle mulige mat- og salgsboder var det lokal gatemusikant med torader, skotthyllkasting og ansiktsmaling ved Frivilligsentralen og mange andre tilbud i hovedgata.

– Jeg har spilt torader i et par år, og skal spille her i gata flere dager. Og jo da, det blir noen penger i kassen, fortalte 12 år gamle Gjermund Schiager fra Nærøy.

Hos Hugos Tivoli var det også stappfullt fra det åpnet ved 12.00-tida.

– Jeg har kjørt «Larva» også, men denne var artigere, konkluderte seks år gamle Vilja Svarvå da hun klatret ut av en karusell.

Hun kom til Rørvikdagan fra Beitstad med familien.