Flere sommerdager i sikte

Nå som vi går inn i den siste helga i juli, er kampen om sommerskinka snart over. Til nå har vi hatt 11 dager med temperaturer på over 20 grader.

Fin temperatur: Ifølge vakthavende meteorolog skal det både fredag og lørdag bli rundt 20 grader i Namdalen. Kanskje blir Lene-Olise Sve (10, fra venstre), Ida Fiskum (10) og Ingrid Moe (10) fristet til en ny dag i Tømmeråsfossen?Foto: Bastian Øien Alstad 

arkiv

NAMSOS: Vakthavende meteorolog Anders Svile ved Meteorologisk institutt har gode nyheter for både fredag og lørdag, som lyder godt for sommerværet.

– Fredag er det meldt stort sett opphold, med noen spredte regnbyger. Temperaturen vil ligge i overkant av 20 grader, sier han.

Lørdag vil temperaturen holde seg lik fredagens 20 grader, mens oppholdsværet ser det ut som man må ta farvel med i en periode i løpet av dagen.

– Siste halvdel av lørdag og deler av søndag vil det være områder med regn. Men utover søndagskvelden vil været lette, forklarer Svile.

Det ser ut til at det skal være lettere jo lenger ut mot kysten man kommer, noe som er positivt for Rørvikdagan og de som oppholder seg der.

Men varmen ser derimot ut til å gi seg den aller siste dagen i juli, noe som tyder på at vi trolig må se langt etter en siste sommerdag.

– På søndag vil temperaturen synke til rundt 15 grader, avslutter Anders Svile.

I «Tipp sommerværet»- konkurransen er det nå 74 personer igjen som kjemper om sommerskinka 2016. Med prognosene fra Vakthavende meteorolog, ser det mørkt ut for de 23 som tippet på 14 sommerdager. Torsdag røk også muligheten for de 22 som tippet på 15 dager, men med meldt temperatur på rundt 20 grader på både fredag og lørdag kan det derimot se ut som om en av de 20 personene som tippet på 13 dager kan ligge godt an til å stikke av med seieren.

De siste tre dagene i juli er det altså bare å følge nøye med på temperaturen og krysse fingrene for at du er en av dem som tippet riktig antall dager.