Svømte fra Abelvær til Jøa

Å svømme 7,1 kilometer er ikke for pyser. Nå har Inge Nordsteien svømt fra Abelvær til Jøa på tre timer.

SVØMTE 7.1 KM: Inge Nordsteien var godt fornøyd da han gikk i land på Jøa etter å ha svømt fra Abelvær fredag. FOTO: Jens Fjelnset 

AMERIKANSK TEKNIKK: Nordsteien brukte den amerikanske svømmeteknikken Total Immerson, som gjør det enklere å svømme, for å komme seg over til Jøa. Uten den teknikken hadde han ikke kommet seg over. FOTO: Jens Fjelnset 

arkiv

ABELVÆR: Inge Nordsteien la ut på sommerens store svømmetur, fra feriehuset på Abelvær og over til Jøa, en svømmetur på 7.1 kilometer.

- Jeg har sett over til Jøa flere sommere nå og tenkt at det må da gå an å svømme over dit, forteller Inge Nordsteien, som til daglig bor i Trondheim.

Tidligere har han svømt rundt Abelvær, og i år la han inn ekstra med trening for å kunne ta turen over til Jøa.

Amerikansk teknikk

- I år har jeg fått svømt litt mer enn tidligere, i tillegg til at jeg er svømmetrener i en amerikansk teknikk som heter Total Immersion. Dette er en teknikk og metotde som gjør det lettere og enklere å svømme, sier Nordsteien.

Teknikken fokuserer på å lære utøverne å svømme gjennom vannet mer effektivt.

- Det er teknikken som gjorde det mulig å svømme over til Jøa, sier Nordsteien.

Følgebåt med vann

I tillegg til teknikken, svømte Nordsteien med våtdrakt og hadde en følgebåt som hadde vann tilgjengelig under svømmeturen.

Nordstein brukte i underkant av tre timer fra Abelvær til Jøa.

- Det var utrolig godt å komme over, og jeg er godt fornøyd, sier Nordsteien og røper at det kan godt være han svømmer over til Jøa en annen sommer også.