Dårlig multesesong

For deg som elsker multer, er dette dårlige nyheter: Ekspertene mener årets multe-sesong ser mørk ut.

Lite av skogens gull: Multesesongen i Namdalen blir ikke minneverdig, skal vi tro folk som ferdes i skogen. 

arkiv

NAMSOS: Dårlige forhold har ført til en dårlig multesesong dette året. Det har vært kaldt, dårlig med insekt under blomstringen og tørt. Regn tidlig på våren har også vært med på å knuse blomstene og bladene, slik at multene ble ødelagt.


Mye blåbær


– Rundt området her har folk observert at det er en dårlig sesong. Det varierer veldig når multesesongen er fra år til år. Værforhold har mye å si. Vanligvis bruker man på en god sesong å kunne plukke multer fra 20. juli til ute i august. Sesongen i år skal i teorien være i gang, men det er ingen multer å finne. Blåbær er det derimot mye av, forklarer Harald Røthe i Namdalseid fjellstyre.

Reidar Smalås i Namsskogan fjellstyre har også observert mye av det samme rundt området han ferdes i.


Tredje år på rad


– Dette er nå det tredje dårlige året på rappen med multer.Det er godt under middels. Man kan finne enkelte områder med multer, men noen steder er det helt svart. Sesongen er tydelig ikke ordentlig i gang ennå. Det er fortsatt mye kart å finne. Det er veldig lite å gå etter, men hvis man prøver ordentlig kan man vel få plukket rundt én liter multer. Det er altså ikke helt mørkt. Multer er ikke på rødlista og dermed heller ikke utrydda. Vi får håpe det drar seg til de neste sesongene, sier Smalås.

Multer er en typisk myrplante, og trenger mye fukt og helst varme for å trives skikkelig. Med tydelig dårlige forhold er det en dårlig multesesong i vente.

– En av mange faktorer som har spilt inn er blant annet at det har vært ualminnelig tørt, avslutter Reidar Smalås