Hærverk og dyremishandling – midt på lyse dagen

Ødelagte blomster, en skremmende «hilsning» skrevet på terrassen og en skamslått, vettskremt hund møtte Heidi Lande da hun kom heim til boligen på Sklinnteigen på Bergsmo fredag formiddag.

SKREMMENDE: Både Eli Marianne Lande og mor Heidi er rystet etter fredagens opplevelse. - Verst er det at noen har slått hunden vår, Varg, syens 26-åringen. 

arkiv

GRONG:  - De materielle ødeleggelsene er én ting, men verst er det å tenke på at noen har slått hunden, sier Eli Marianne Lande (26).

Hun bor ikke langt unna foreldrene – kun 200-300 meter – og det var der mor Heidi oppholdt seg da ugjerningen skjedde.

- Mamma var borte hos meg for å passe sønnen min David mellom klokka 08 og 12 fredag. Da hun kom tilbake til huset, oppdaget hun hva som hadde skjedd, forteller Eli Marianne.

"Fuck you"

Heidi ble møtt av et salig rot på verandaen – der var det kastet ødelagte blomster, krukker var knust, askebegre tømt, diverse redskaper lå strødd utover – og med rød skrift var det skrevet «fuck you» på terrassebordene.

- Hun oppdaget også at det var gjort hærverk andre steder på eiendommen, blomsterbed var tråkket ned og ødelagt både ved garasjen og på baksida av huset, sier Eli Marianne.

Hunden var vettskremt

Men verst av alt; hunden Varg var helt tydelig skadet.

- Han kommer alltid løpende mot meg og er glad når jeg kommer. Men nå gjemte den seg bort med halen mellom beina, og glefset mot meg da jeg nærmet meg. Den var tydeligvis øm både i nakken, på ryggen og på labbene. Vi fikk dyrlegen hit for å se på hunden, og Varg har tydeligvis fått hard medfart og er vettskremt, sier 26-åringen.

Familien Lande tror de som har vært på ferde har brukt en anleggsspade og ei rive som slagvåpen mot den fire år gamle huskyen.

- Det var hundehår på redskapene, forteller Eli Marianne.

- Har dere noen formening om hvem som kan stå bak?

- Nei, vi synes det er merkelig. Vi kan ikke se for oss at noen kan få seg til å gjøre noe slikt. Det er tydeligvis noen som er sur og sint. Å gå på hunden er verst, den kan bli ødelagt når det kommer til det mentale og bli utrygg, sier 26-åringen som også synes den ekle meldinga «fuck you» var ille.

- Ikke barnestreker

- Kan det være barnestreker?

- Nei, anleggsspaden som er brukt er såpass tung at det er det ikke. Og jeg har målt avtrykkene etter sko i blomsterkrukker, og det er mer voksenstørrelse.


Anmelder saken

Grong-familien har snakket med politiet.

- Men de hadde dessverre ikke muligheten til å komme bortover for å se på skadene før over helga. Det er litt leit at bemanninga er så dårlig. Men saken blir anmeldt mandag, sier Eli Marianne.

Hun håper noen har observert noe som kan oppklare hendelsen.

- Vi har snakket med en nabo, som hørte «kauking» fredag formiddag. Men vi håper virkelig at alle som var i området på det aktuelle tidspunktet kan tenke etter om de så eller hørte noe som kan settes i sammenheng med dette, sier Eli Marianne Lande.