I helga ble Li-Martna 2016 arrangert

Latteren satt løst på martna

Emily Moen hadde gledet seg lenge til årets Li-Martna og hoppet i høyet lørdag formiddag.

Holdt seg for nesen: Emily Moen (4) holdt seg godt om nesen det hun tok sats og hoppet i høyet under årets Li-Martna. Storesøster Amalie Moen (6) følger nøye med i bakgrunnen. 

SLO GRESSET: Magnus Gåsbakk Frelund (13) elsker å bruke ljåen, og har kjøpt seg sin egen. 

Tull på Tunet: Sigmund Kveli snakka tullprat innpå museets tun, noe som fikk publikum til å trekke på smilebåndet. 

Favoritt: Det var fullt i amfiet da buktaler og tryllekunstner Erik Mogeno holdt sitt show lørdag. 

arkiv

SØRLI: Helga var kommet og det var duket for en ny utgave av Li-martnan i Sørli.

Sola skinte, temperaturen var god og mange benyttet da anledningen til å besøke Li-Martnan. Langsmed museumsområdet var det fylt opp med boder og hoppeslott på den ene siden og på den andre siden var det gårdstunet med alt som hører heime på et tun. Inklusiv en scene.


Tid for tullprat

Det var et tettpakket program på årets martna og de som tok turen innom hadde mulighet for å få med seg mye lørdag. Det var intimkonsert med Kristin Myrvold. Andre Villa ble svært populær da han kjørte inn på sin motorsykkel, og mange unge ville ha en bit av han.

Det var også rom for humor, da klokka slo tolv var det «Tullprat på tunet med Sigmund Kveli».

- Jeg er da sønn til Fredrik, bror til ..., begynte Kveli, for at publikum skulle få plassert han helt ut til leddet som gammelonkel. Og latteren runget blant publikum.

Tullpraten fortsatte med at Kveli fortalte om sin vei til å bli komiker og på ettermiddagen fortsatte han med mer tullprat.


– Li-Martnan er så artig!

Gikk en videre inn på tunet, kunne en være med inn i smia, røyke laks eller hoppe i høyet.

– Li-Martna er så artig og jeg har gledet meg lenge! Det er så gøy å hoppe i høyet, smiler Emily Moen (4) etter en myk landing i halmen.

Lenger ned er Magnus Gåsbakk Frelund (13) godt i gang med slåtten.

– Det er utrolig gøy å slå med ljå. Jeg lærte det først av oldefar og så øvde jeg mer med bestefar. Nå har jeg kjøpt min egen, og det å slå gresset på Li-Martnan er kjempegøy, forteller 13-åringen ivring før han kjapt går i gang med å slå mer gress.

– Alt skal slås i løpet av dagen, smiler Magnus.


Buktaler-favoritt

Senere utpå lørdagen var det duket for buktaler og tryllekunstner Erik Mogenos familieforestilling i amfiet. Mogeno er blant annet kjent for sin deltakelse i Norske Talenter i 2015.

Amfiet fyltes raskt opp av både store og små. Langs sidene ble det også kjapt fullt.

Latteren satt løst blant publikum mens Mogenos viste sine kunster både innen trylling og buktaling.

Videre utover ettermiddagen fortsatte tullpraten med Kveli og det flere musikalske innsalg. Det ble også arrangert auksjon inne på gårdstunets scene.