Mer en musikkfestival enn martna

Rørvikdagan har befestet sin status som musikkfestival mer enn en martna. Nærmere 7.000 mennesker deltok på de mange konsertene.

HØYDEPUNKTET: I strålende sol var Pollen fylt til randen under konserten med Marcus og Martinus fredag. Nærmere 2.500 var til stede.foto: Torger Ramfjord 

Trøtt, sliten – men fornøyd: Martnasgeneral Sverre Nordahl. 

arkiv

RØRVIK: Sverre Nordahl i komiteen for Rørvikdagan kunne puste lettet ut øndag. 6.800 mennesker har opplevd musikk fra scenene i Pollen i løpet av de siste dagene.

– Nå har vi kommet opp mot det publikumsantallet vi ønsker. Hadde det ikke vært for dårlig vær torsdag og lørdag hadde vi nok passert 7.000, som er et tall vi har strukket oss mot, forteller Nordahl.

Med 4-5 forskjellige artister hver kveld trengs det mye oppfølging av artister og publikum, men dette har gått som smurt.

– Jeg vil skryte av dugnadsånden i Rørvik idrettslag! Jeg bestilte 470 frivillige, men det kom over 500 mennesker og hjalp til i løpet av arrangementet, smiler han.

Økonomisk er det ikke klart hvordan ståa er ennå, men generalen tror ihvertfall ikke dagene går med underskudd.

– Uansett økonomisk resultat har vi hatt en komité som har fungert utmerket og et publikum som har oppført seg eksemplarisk. Neste år håper vi at været blir bedre, og at vi oppnår målet om 7.000 publikummere, avslutter Sverre Nordahl.


Alejandro og Kompaniet


Lørdag var det konsert med Alejandro Fuentes fra hovedscenen. Sammen med namdalsmusikerne i bandet Kompaniet, som består av Kristoffer Finnanger Lysgård (gitar), Kenneth Aksnes (bass) og Magnus Galguften (trommer), leverte den folkelige sørlendingen en flott og variert konsert med både eget og lånt materiale. Med fra Sørlandet hadde han også Eirik Sørbø på tangenter.


Kokk fikk Tælpris


Beate Skillingstad fra Sparebanken Midt-Norge delte ut årets Tæl-stipend etter konserten. Stipendet gikk til lekværingen Andreas Anker Hansen, som er i ferd med å realisere sin drøm om å bli en anerkjent kokk i en alder av bare 19 år.

Banken ønsker å støtte målrettede mennesker fra distriktet, og mener Andreas er en utmerket prisvinner.

– I tillegg til å ha talent, holder Andreas fast ved sin drøm, sier Skillingstad.

Prisvinneren er ydmyk og takknemlig for stipendet pålydende 10.000 kroner.

– I min bransje kan det bli lange dager med mye stress. Dette er et øyeblikk å se tilbake på for å hente ny inspirasjon og energi. Det er også artig å se at Namdalen begynner å bli en sterk matregion, mener Hansen.


Mange salgsboder


I gatene var det tett mellom bodene, og her var det tradisjonen tro mulig å få kjøpt det meste. I en av bodene holdt ekteparet Almås fra Trofors til. De lager veiledende skisser med fargeanvisning for produksjon av egne malerier. De hadde tt halvfabrikat stående, og flere barn var innom og malte ett felt. Over 200 barn bidro med sitt penselstrøk.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og takk fra kunder som har opplevd at barna tar en pause fra elektronisk underholdning etter å ha blitt introdusert for våre produkter, smiler Jan Helge Almås sammen med kona Nadia Almås.