Nyt sola når den først melder sin ankomst

Inngangen på august har hittil ikke vært noe å skryte av, men fra onsdag er det ventet etterlengtet finvær.

Du trodde kanskje bildet er hentet fra syden et eller annet sted? Vel, da tok du feil!  

arkiv

NAMSOS: – Det har dessverre vært litt slik i sommer at når finværet først har kommet, så har det kun vart et par dager. Det er nok tilfellet denne gangen også, forteller vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Marit Helene Jensen.

Starten på august har vært av det våte slaget, men onsdag utpå ettermiddagen kan det se ut til at sola vil titte fram fra skydekket.

– Det vil være finvær i et døgn eller to. Temperaturene vil kunne komme opp i over 20 grader enkelte steder, men fredag kommer det dessverre en del byger og det vil nok vare ei stund framover, sier Jensen.

– Så folk må nyte sola når den først kommer fram.

– Ja, det er bare å komme seg ut for å nyte finværet når det kommer. Ellers kan det, når sommeren er slik den er, være lurt å sjekke litt på værradaren eller værmeldingen på nett for å sjekke om det er muligheter for å komme seg ut eller om det bare er å holde seg innomhus, mener Jensen.

Hun fortsetter imidlertid med å si at selv om det er meldt noe regn framover, vil det ikke være hel beksvart.

– Det vil kunne komme glimt av sol av og til, og det kommer nok ikke til å bare være et sort skydekke over Namdalen i tida framover. Det gjelder bare å ha øynene med seg og følge med. Når sola kommer er det bare å løpe ut, sier meteorologen.