Pokémon

arkiv

Også jeg må skrive om Pokémon, selv om jeg ikke har tatt et eneste skritt for å fange en. Jeg er en godt voksen mann, og kan per definisjon ikke gjøre to ting samtidig. Derfor avstår jeg, dessuten husker jeg den amerikanske presidenten Gerald Ford som snublet ned trappa fra flyet. Onde tunger påsto at fallet skyldtes at han prøvde å gå samtidig som han tygget tyggegummi. Derfor ingen Pokémon for meg.

Jeg venter bare på at Pokémon skal innta den amerikanske valgkampen. Det er litt merkelig at Donald Trump har greid å holde seg unna. Han har jo fortalt hele verden om hvor store de forskjellige kroppsdelene hans er, så det ville passet godt om han fortalte hvor mange Pokémons han har fanget. Men slikt overlater han vel til staben.

I Norge har fenomenet allerede kommet inn i politikken. Noen AP-politikere ville spille på Stortinget, noe Høyre selvfølgelig var mot helt til en Høyre-politiker også ville gjøre det samme. Dermed var frontene på plass, og bare tiden vil vise hvem som går av med seieren.. Enda noe at våre stortingsrepresentanter har noe å ta seg til i den tre og en halv måned lange pausen de har.

Jeg ville ha prøvd å bruke Pokémon til å stimulere den politiske interessen. Om vel et år er det stortingsvalg, og om det hadde vært mulig å samle mange Pokémons i valglokalene, ville valgdeltakelsen ha nådd store høyder. Her snakker vi særlig om deltakelsen blant de unge. Deltakelsen ved kirkevalget ville ha nådd astronomiske høyder, for ikke å si himmelske.

Forutsetningen for dette er selvfølgelig at feberen holder seg. Den virkelige styrkeprøven kommer med den norske vinteren og de utfordringer den fører med seg. Her kan mye skje av ulykker på hålke og i dyp snø på jakt etter digitale fenomener. I tillegg blir det vel konkurranse med julenissen, om da ikke noen finner på å kombinere de to populære skapningene. Ideen er helt gratis.

Bayer