Rosenborg røk ut

Kypriotiske Apoel scoret tre mål på overtid og sendte dermed Rosenborg heim uten avansement til årets Mesterliga.

Rosenborgs Christian Gytkjær mot Apoels Carlao under UEFA Champions League kvalifiseringskampen i fotball mellom Apoel Nicosia og Rosenborg på GSP Stadium i Nicosia, Kypros. Foto: SAKIS SAVVIDES / NTB scanpix 

arkiv

KYPROS: Rosenborg holdt nullen i 91 minutter i kveldens returoppgjør mot kypriotiske Apoel. Rosenborg tok med seg en 2-1-ledelse fra forrige ukes hjemmekamp i kvalifiseringen til årets Mesterliga, og trønderne ble satt undert stort press allerede fra start i tirsdagens oppgjør.

Det skulle imidlertid ta 91 minutter før heimelaget fikk hull på byllen. Giannis Gianniotas fikk inn 1-0, og fem minutter på overtid satt innbytter Vander inn 2-0. Like etter noterte Tomas de Vicenti seg på scoringslista etter 98 minutters spill.

Vertene tok seg med det videre i Mesterligaen med 4-2 sammenlagt, og Rosenborgs drøm om spill i Champions League ble knust.

RBK må reise slukøret heim til Trondheim, men får muligheten til å kvalifisere seg til gruppespillet i Europaligaen via playoff.