Ivan Skotnes opplever suksess med Overhalla bokseklubb

Populær nykommer

– Jeg trodde jeg var i god form før jeg begynte her, sier Magnus Moa Frisendal. Han er en av 18 personer som nå trener hos Overhallas nyoppstartede bokseklubb.

FORNØYDE: Jøran Toresen (i front) og Magnus Moa Frisendal benytter seg aktivt av det nye boksetilbudet i Overhalla. Her trener de i klubbens lokaler i den nedlagte skolen på Øysletta. 

OPPSTARTER: Ivan Skotnes startet klubben like etter at han flyttet til Overhalla, da han ikke så at det var noe eksisterende tilbud. 

OPPSTARTER: Ivan Skotnes startet klubben like etter at han flyttet til Overhalla, da han ikke så at det var noe eksisterende tilbud. 

arkiv

OVERHALLA: – Responsen har vært ganske bra. Det er kjempeflott, sier eier og oppstarter av Overhalla bokseklubb, Ivan Skotnes.

Han flyttet fra Trondheim til Namsos i 2012 etter flere år som aktiv bokser i trønderhovedstaden. I fjor pakket han igjen sakene og fant seg et nytt sted å bo i Overhalla.

– Før bokset jeg mye selv. Da jeg flyttet hit til Overhalla, var det ikke noe boksetilbud her. Ettersom jeg savnet boksinga, prøvde jeg å bare kjøre på med en klubb. Jeg forventet ikke at det skulle bli så populært. Det er helt herlig, sier Skotnes.

"Bokseskolen vil være for alle aldersgrupper. Her blir det fokus på det mest grunnleggende"
Ivan Skotnes
Overhalla bokseklubb

Klubben så sitt lys i april og ble offisielt godkjent av Norges Idrettsforbund i slutten av juni. Nå trenes det tre ganger i uka i gymsalen i den nedlagte skolen på Øysletta i Overhalla.

– Foreløpig bedriver vi kun trening og ikke noe konkurrering. Nå skal vi prøve å bygge opp et bokselag, som kan dra rundt på turneringer og bokse, sier Skotnes.


Venter på bokseforbundet


Men før det kan skje, må klubben bli godkjent av Norges Bokseforbund. Skotnes tror ikke det skal ta lang tid.

– Det ser ut som det skal gå i orden med klarsignalet fra bokseforbundet. Det skal gå maksimum ei måned til alle papirer skal være i orden og vi kan begynne å konkurrere, sier han.

Når dette er i boks, planlegger han også å sette i gang en tre måneder lang bokseskole til høsten.

– Det er ganske mange som har spurt etter det tilbudet. Bokseskolen vil være for alle aldersgrupper. Her blir det fokus på det mest grunnleggende, med mye artig trening, sier Ivan Skotnes.


Far og sønn på trening


18 personer har allerede medlemskap i bokseklubben. En av dem er Magnus Moa Frisendal. Han bor på Skogmo i Overhalla, men kommer fra Øysletta.

– Dette tilbudet er helt fantastisk. Før har jeg trent vektløfting i mange år. Det blir noe helt annet med slik trening i forhold til det jeg er vant til, sier Frisendal, som i oktober drar til Trondheim for å delta i en uoffisiell bokseturnering i regi av Skotnes sin gamle klubb, B30.

Trond Van Hooft fra Øysletta har også begynt å trene regelmessig hos bokseklubben.

– Det er fin trim. Dessuten er det ikke mye som skjer på Øysletta fra før av, så det er artig å holde på med noe. Jeg drev en periode på med boksing da jeg var yngre, men det har vært et opphold før jeg nå begynte å trene hos Ivan, sier Van Hooft, som bruker å ta med sønnen Magnus på trening.

Klubben har ikke bare brukere fra Øysletta.

– Det er veldig bra at vi har fått en ny bokseklubb i Namdalen. Det har vært etterlengtet i mange år, forteller namsosingen Kristel Brecke.