Kolvereid-dagene stiller med «headlinere» som Isac Elliot og D.D.E., men:

Rendyrker lokal folkefest

Komiteen for årets Kolvereiddager har ingen ambisjoner om å konkurrere på festivalnivå med Rørvikdagan. Lokal martna og «prat med en kjenning» er heller målet.

FESTKLARE: Martnasgeneral Torkil Marsdal Hanssen (fra venstre) og to av hans kompanjonger i komiteen, Ingrid Anna Bråtteng og John Thore Eliassen, er klare for årets Kolvereiddager. 

HEAD­LI­NER 1: Isac Elliot er det in­ter­na­sjo­na­le trekk­plas­te­ret til Kol­ver­eid-da­ge­ne. 

HEAD­LI­NER 2: Bjar­ne Brøndbo, Fro­de Viken og D.D.E. åp­ner dan­se­fes­ten fre­dag, før lo­ka­le Mega Fem. 

arkiv

KOLVEREID: Den andre store folkefesten i Ytre Namdal, Rørvikddagan, har markert seg mer som festivalarrangør med landskjente aktører de siste årene. Og selv om ungdomsidolet Isac Elliot og D.D.E. står på programmet, så akter Kolvereidagene å gå i motsatt retning.

– Jo, Elliot og D.D.E. er «headlinere», men for oss er målet å skape en genuin martna. Vi har jobbet med innholdet for å skape rom til møte mellom mennesker – besøkende og utstillere. Vi følger det som står i Kolvereiddags-sangen: «en prat med en kjenning», forklarer komitéleder Torkil Marsdal Hanssen.


En rekke nyheter


Kolvereiddagene braker løs fra 10. til 13. august. Martnaspublikummet vil merke betydelige endringer fra de tidligere «dagan». Hovedgata er utvidet og gjort breiere, før var det svært trang å gå mellom bodene. Midt i gata er den mindre NTE-scenen plassert, der det skal være underholdning. Det tradisjonelle tivoliet er forsvunnet. I år blir det Barnas Festival i idrettshallen med en rekke aktiviteter for de yngste. Ungdommer får sin egen aktivitetspark og det skal arrangeres alkoholfritt ungdomsdisko på gjenåpnede Seaside Nightclub.


– Rimeligere enn tivoli


– For de yngste blir dette veldig bra, bedre og rimeligere enn tivoli, understreker Ingrid Anna Bråtteng.

Komiteen har en rekke samarbeidspartnere som ungdomsråd, skole, næringsliv og kommune. – Kommunen har hjulpet oss med oppstillingsplass for vogner og bobiler ved Mangfoldshuset, der det blant annet er ordnet vannforsyning, påpeker John Thore Eliassen, som lover 33 plasser.


Bankett med Gluntan


Det blir lokale konferansierer; Torkil Torsvik og Kristoffer Brun. Etter at D.D.E. er ferdig fredag kveld, kommer Mega Fem på hovedscenen. Lørdag spiller Kent Aune og The Herre til dans på Torget. Samme kveld arrangers nyheten Kolvereiddags-banket med treretters lokalmat og musikk av Spelemannspris-vinner Gluntan. Mens arrangørene er fornøyde med over 700 forhåndssolgte billetter til D.D.E.-festen fredag, så er Kolvereid Røde Kors litt mindre tilfreds med forhåndssalget til Isac Elliot-konserten torsdag.

– Vi ønsker at alle skal ha en andel i Kolvereid-dagene, enten som gjester eller deltakere, sier komiteen, som kan berette om rekordmange 75 utstillere.