– De er en av våre største kunder

– Overhalla Betongbygg er den største kunden på kran vi har, sier Svenn Bolkan, sjuende far i huset hos Bolkan Trans Namsos AS.

NESTORER: 72 år gamle Håkon Bolkan (til venstre) er trolig Namdalens eldste trailersjåfør, mens broder Sven Bolkan (67) styrer butikken når sønnen er på ferie. 

arkiv

NAMSOS: 67-åringen styrer butikken mens sønnen er på ferie, og han forteller at bedriften har en rammeavtale med Overhalla betongbygg på alle kranarbeider i Midt-Norge. Oppgjør beregnes ut fra en timesats. Nå er Bolkan Trans Namsos involvert i arbeider på Smøla og Rørvik, og de har veldig mye arbeid i landbrukssektoren i Namdalen, sørlige del av Nordland og på Møre der de bistår med å montere nye fjøs i stor stil.

Omsetning på 22 mill.

– I fjor hadde vi en omsetning på kranarbeider for Overhalla Betongbygg på 6,6 millioner kroner. Den totale omsetninga på kranarbeider var på 22 millioner kroner, og vi omsatte for 19 millioner kroner på transportsektoren. Dette er tall for bedriftene i Namsos og Verdal. I tillegg har vi en bedrift på Hønefoss som er skilt ut fra resten, sier Svenn Bolkan.

– Vi samarbeider tett med Bolkan og på et år blir det snakk om ganske mye jobb, mener prosjektleder Jo Gaute Mathisen i Overhalla Betongbygg og legger til:

– De har kran i bruk for oss gjennom hele året – og flere steder i landet.

Arbeid over hele landet

Nylig har Bolkan Trans Namsos vært involvert i et stort prosjekt i Måløy, der de har vært med 500 tonns og 140 tonns kran og fire trailere for å utføre service på vindmøller – en kontrakt til en verdi av 1,6 millioner kroner.

Det er fjerde generasjon som driver firmaet som har røtter helt tilbake til 1918 da Håkon Bolkan startet opp med vogn – og to sirkushester som lød navnene Knoll og Tott. Firmaets første bil ble kjøpt inn i 1934, og siden har det som kjent blitt mange, mange flere, både biler og store tunge kraner.