Overhalla Betongbygg satser hardt på vedlikeholdsfri betongelementer. Det gir jobb til andre lokale bedrifter

Smøla skole inspirert av Obus

Det bygges ny skole på Smøla – over samme lest som Obus. Det gir penger i kassa til namdalske firma.

ENESTÅENDE: Slipte betongvegger er enestående i sitt slag, og Overhalla Betongbygg merker økt etterspørsel, forteller Jo Gaute Mathisen som har selskap av Rolf Amdal fra Overhalla Transport (til høyre). 

DIGER: Slipemaskina er et digert "beist", men både Bjørnar Bøe Kjøglum og Jo Gauge Mathisen (til høyre) er glad for anskaffelsen som gir Overhalla Betongbygg et fortrinn i konkurransen med andre. 

KJØRER: Svein Olav Hunnestad fra Overhalla Transport kjører ut fra Overhalla Betongbygg med fullastet trailer. 

arkiv

OVERHALLA: – Ja, vi har fått i oppdrag å bygge ny skole på Smøla. Det er den samme entreprenøren som bygget Obus, og det blir bygget en skole over samme konsept, sier administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg AS.

Betongelementene som ble brukt på Obus var slipt og fasaden framstår som lett marmorert. At det er vedlikeholdsfritt tror Amdal har betydning for framtidas satsing.

– Det er artig at vi har fått til et konsept som kan brukes flere ganger, sier Amdal som antyder at det kan bli aktuelt å bygge flere skolebygg. Det er imidlertid bare kontrakten med Smøla kommune som er undertegnet – enn så lenge.

Startet opp mandag

– Ja, den jobben startet vi med i dag, sier prosjektleder Jo Gaute Mathisen hos Overhalla Betongbygg når vi slår på tråden mandag formiddag.Han bekrefter at skolen på Smøla er sterkt inspirert av Obus, og forteller at formannskapet og skolefolk fra Smøla var på befaring både på Obus og hos Overhalla Betongbygg før de startet bygging av skolen.

– Vi skal levere bærekonstruksjoner og yttervegger i børsta marmor. Smøla skole vil bli en skole med marmorfasade, forteller Mathisen.

Seks mann fra Overhalla Betongbygg er på Smøla for å gjøre jobben som vil vare til ut i oktober. I tillegg har de sendt ned ei 250 tonns kran fra Bolkan Trans Namsos AS som skal hjelpe til under monteringa.

Verdifull kontrakt

– Hvor mye er kontrakten verdt for dere?

– 18,7 millioner kroner. Det er en stor kontrakt også for oss, sier Mathisen.

Men skolen på Smøla er ikke det eneste store oppdraget som gir penger i kassa til Overhalla Betongbygg om dagen.

– Vi har voldsomme prosjekter på gang nå. Grovt beregnet går det 17 trailerlass per dag med betongelementer fra fabrikken her på Skogmo, forteller Mathisen.

Han legger til at betongelementene kjøres til Bodø, Svolvær og Rørvik – foruten Smøla.

– Det betyr igjen at Overhalla Transport får en tøff periode framover. Det er mye å gjøre, sier han.

Rolf Amdal, daglig leder på Overhalla Transport er i ferd med å bistå under lastinga av en trailer. Han bekrefter at mesteparten av deres virksomhet er basert på jobber de får av Overhalla Betongbygg.

– I fjor lå omsetninga vår på 18,7 millioner kroner. 90 prosent av beløpet tjente vi på kjøring for Overhalla Betongbygg, opplyser Rolf Amdal.

Eneste nord for Dovre

Mathisen viser til at Overhalla Betongbygg er det eneste firmaet nord for Dovre som leverer slipte og behandla elementer med fine overflater.

– Vi har kledd kulturkvartalet i Bodø med slipt og børstet marmor, og vi leverer også slipte elementer til Rock Garden. Disse elementene er med å markere bygget på en fin måte, sier Jo Gaute Mathisen som i likhet med sjefen sin håper på flere oppdrag med skolebygg i framtida for Overhalla Betongbygg og andre lokale firma.

– Vi har flere skoler som kan tenkes å la seg inspirere av måten Obus er bygget på, sier han.