Hektisk kafeinnspurt

Torsdag formiddag åpner dørene til «nye» Cafe Røthe.

SPENT: Marita Strand og Lasse Kolberg er både spente og litt nervøse foran åpninga torsdag, men hadde tid til en liten pust i bakken da NA stakk innom ett og halvt døgn før de er i gang. 

arkiv

NAMSOS: – Det er litt hektisk akkurat nå, men alt skal være på plass torsdag morgen, smiler Marita Strand, som sammen med Lasse Kolberg skal drive «nye» Cafe Røthe.

– Hva står på menyen åpningsdagen?

– Sildebord, hvor vi har fått med oss en dansk kokk som kan sild til å forberede maten. I tillegg blir det middagsbuffé med saltkjøtt.

Og for dem som ikke vil ha full middag, men er litt lunsjsulten, står både dagens suppe og bakt potet på menyen. Og selvsagt er det mulig å la seg friste av det som må regnes som Norges «nasjonalrett» på kafe – karbonadesmørbrød.

– Vi satser på god og sunn heimelaga mat, til det vi mener et fornuftig prisnivå, så folk kan ta seg råd til å spise lunsj eller middag hos oss, sier Kolberg.

For Marita er ringen på et vis sluttet når hun ønsker velkommen torsdag morgen.

– Jeg jobbet i kafeen fram til drifta ble avviklet i 2008, og nå er jeg tilbake og skal drive dette selv. Jeg kjenner at jeg er veldig spent og gleder meg på en gang, sier hun.

Kafeen har stoler til omkring 120 gjester, og alle som tidligere har besøkt kafeen vil helt sikkert kjenne seg igjen.

– Vi har lyst til å lage et sted møtested, hvor man kan ta en pustepause og treffe folk over en kaffekopp eller en matbit. Vi har heis for dem som trenger det, vi har lekekrok til de minste og vi har gratis trådløst nett til gjestene, slik at alle kan finne en unnskyldning for å stikke innom, ler Kolberg.

Marita sier de er ydmyke i forhold til åpne på nytt.

– Mange har et forhold til Cafe Røthe og vi håper vi skal klare å gjenskape den gode kafestemninga, sier hun.