Stor prisforskjell på pizzaer

Vi har sjekket prisene på pizzaer i Namsos. Tinos har den dyreste Margheritaen, mens Viva Napoli har den dyreste pizzaen.

FORSKJELL I PRIS: Det er store forskjeller på prisen på enkelte pizzaer i Namsos. 

arkiv

NAMSOS: I forbindelse med åpninga av Pizzabakeren i Namsos, har Namdalsavisa vært ute for å sjekke prisene på pizzaene rundt omkring i byen.

Derfor bestemte vi oss for å sjekke prisen på en pizza som alle restaurantene tilbyr, og valget falt på en stor Margherita. På en Margherita er det bare tomatsaus og ost, noe som gjør den til den enkleste pizzaen man får kjøpt. I tillegg sjekket vi prisen på den dyreste pizzaen restaurantene kunne tilby.

Testen viser at Tinos er plassen hvor man får kjøpt den dyreste Margheritaen. Pizzaen deres koster 220 kroner og daglig leder, Rune Fortunato, mener at råvarene deres er grunnen til at pizzaen deres er dyrest.

Råvarene bestemmer

– Det er råvarer og kostprisen som bestemmer hva en pizza skal koste. Jeg tror vi betaler mer for råvarene, ettersom vi importerer de fra Italia, sier Fortunato.

Den dyreste pizzaen på take-away-menyen deres er bare ti kroner dyrere enn den billigste, og koster 230 kroner. Mens på de andre restaurantene var prisforskjellene mye større. Fortunato mener at 220 kroner er rundt normalpris for en Margherita, og tror at testen kan være misledende.

– Margherita er jo den pizzaen vi selger minst av, så testen kan slå litt feil ut. Jeg vil tro at hvis testen blir gjort med en pizza med mer biff og annen topping, så ville man ha fått en mer rettferdig sammenligning.

På Pizzabakeren finner vi den desidert billigste pizzaen med bare tomatsaus og ost. Der kalles den «Den enkle» og koster 115 kroner. Daglig leder, Jarle Svendsen, mener at pizzaer med mindre topping også skal koste mindre.

– De har vel ikke gjort noen stor forskjell på prisnivået på pizzaene. Men det er jo kjøtt og ost som er mest kostbart, så jeg mener at hvis man tar bort kjøttet, skal også pizzaen bli billigere, sier Svendsen.

Men Svendsen understreker at prisen ikke går utover kvaliteten.

– Selv om vi kommer billigst ut, smaker den mer enn den koster, sier han.

De andre restaurantene i testen har etablert seg i byen over lengre tid, men Svendsen frykter ikke konkurransen.

Frykter dem ikke

– Vi tilbyr jo ikke restaurantopplevelsen på samme måte. I tillegg tilbyr de andre italiensk pizza, mens vi serverer en amerikansk type. Jeg vil vel si at vi er mer en konkurrent til frossenpizzaene.

For å finne den aller dyreste pizzaen på menyen må du til Viva Napoli. Der serverer de «Base Spesial» til 238 kroner. Eier av restauranten, Zeki Karadag, sier at prisene på råvarene er det som bestemmer prisen pizzaen.

– Det er kostnadene på varene som bestemmer prisen. Leverandøren vår øker prisene tre til fire ganger i året, og da må også prisene våre bli høyere, sier han.

Pizzaprisene:

Restaurant – Margarita – Dyreste pizza

Tinos – 220kr – 230kr

Viva Napoli – 167kr – 238kr

Den Gamle Nabo – 160kr – 210kr

La Perla – 140kr – 190kr

Pizzabakeren – 115kr – 199kr